koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (211) suara hatiku (198) nikmat Allah (140) cinta....kasih..sayang...hubbyku (126) Alhamdulillah (125) ilmu (102) belajar (87) CHAPTER HIDUPKU..... (80) Puisi/Sajak/Gurindam (72) memori oh memori (72) kerjayaku (69) D'Perantauan (65) cabar minda (63) nasihat (58) keluargaku (42) Chef Shikin...cooking skill (39) kerjayaku...kemahiran (39) berita (38) cabar diri... (37) Pergilah bercuti (35) 1 entri 2 stories (33) Mari Melancong (30) dari seorang sahabatku (30) Usahawan (28) dugaan..ujian hidup (27) Siapa kau...dihatiku? (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) My Dreams Come True (21) pengalaman (21) Motivasi diri (19) sunnah (17) lucu... (16) teratak aish (15) Travel logku (13) tin@teratak aish (13) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Harilahirku....Shikin Sayang (9) Tazkirah (9) PENTING (8) CONTEST D'moontest (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) Terapi (7) berkebun (7) hobi (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) imotivasi.com (6) kemahiran belajar. (6) program (6) I AM AGEL (5) IAB (5) Joke of the day (5) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (5) Pengumuman (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) cinta....kasihsayang... (5) dari blog MITI's (5) lucu (5) EID MUBARAK (4) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LEGASI (4) Musibah (4) Datuk Maznah Hamid (3) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) CAT WORLD (2) Doaku (2) FAKTA VS AOTA (2) Hari Rayaku. (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) my video (2) BAHAYA.... (1) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Friday, March 30, 2012

In The Eyes of Juara Gadis Melayu.::."Tak kenal maka tak cinta"




Premium Beautiful was one of the main sponsors of a popular reality show aired on TV9 last year called ‘Gadis Melayu’. The season 3 winner, Rina Salleh, who was introduced to Premium Beautiful during the series instantly became an avid fan. Like the saying ‘Tak kenal maka tak cinta.’
So let’s hear it straight from her. Here’s what she has to say about Premium Beautiful:


• Jangan cakap orang kurus tak payah pakai Premium Beautiful. Rina sendiri jatuh cinta dengan Premium Beautiful masa jadi juara Gadis Melayu which Premium Beautiful is the main sponsor.


• Rina suka sangat Premium Beautiful nih sebab buat Rina rasa sangat-sangat confident and comfortable dan tak sangka pakai corset Premium Beautiful nih buat kita rasa sangat-sangat comfort. Rina pesan pada customer-customer not to buy an ordinary corset sebab Rina pun tak percaya tapi bila dah experienced pakai Premium Beautiful, Rina mengakuinya. Rina rasa sangat-sangat best that’s why nak share dengan ladies out there, nak jadi cantik and maintain the body shape, Rina strongly suggest lar pakai Premium Beautiful. Then you all boleh experienced the new magic macam apa yang Rina rasa.
• Rina happy sangat bila photoshot nampak cantik je even pakai baju apa pun tak risau sebab bila Rina pakai Premium Beautiful, posture and bentuk badan Rina akan lebih menyerlah. Pakai baju apa pun nampak terletak pada badan. Lagi satu, Premium Beautiful nih sangat bagus sebab dia mmg akan resturucture posture body kita. Walaupun duduk, posture badan tetap tegak.


• Rina tak sabar nak tunggu my very first experience sebagai HOST untuk program SAFFIYA. Program ni berkisar tentang muslimah berkerjaya seperti kita nih akan ke udara pada 2 Januari 2011 (7pm-8pm). Sebab program pertama, Rina memang pakai Premium Beautiful to look good and confident untuk my very first program.


• Sejak GM 3 jadual kerja Rina mmg sangat hectic. Penat dan letih tapi dah tugas Rina kena buat tapi satu yang Rina notis Premium Beautiful nih jugak mampu increase energy level and metabolisme rate. Alhamdullilah, dengan Premium Beautiful even schedule kerja sampai lewat malam, still lagi boleh maintain energetic dan kadang-kadang tak sedar pun yang tengah pakai Premium Beautiful sebab masa sembahyang pun rasa selesa macam biasa.


• Kalau Hai-O nak cari duta, Rina orang pertama yang angkat tangan nak jadi sebab Rina dah tahu and Rina yakin dan percaya dengan keupayaan product Premium Beautiful nih.




• Bila pakai Premium Beautiful ni memang rasa selesa. Rina boleh pose macam-macam action. Memang akan pakai time photoshoot, so flexibility tu memang penting laa bagi Rina. Tak kesah laa photographer suruh buat style macam mana pun. Insya Allah Rina boleh pose bersahaja je. Sebab orang kata kalau pakai corset ni nanti jalan tegak je macam robot. Tapi, dengan Premium Beautiful ni, Rina tak rase pun camtu. Flexible and selesa. Tak panas pun. Memang lain laa dari corset-corset biasa yang ada kat luar sana ni compared dgn Premium Beautiful. Premium Beautiful ni bukan setakat efektif, tapi memang selesa nak pakai tiap-tiap hari. Sape kata kalau nak cantik kena seksa kan diri? Pakai Premium Beautiful je dah, cantik luar dalam.


• Memang Rina kurus, tapi betul tak Rina cakap, orang-orang kurus ni pun ada tummy. Jadi tak cantik baju tu time kita nak pakai. Rina tak nak jadi camtu, kurus and ade tummy. That’s why Rina chose Premium Beautiful, sebab Premium Beautiful ni nanti akan kemaskan perut and badan kita. And kesan dia permanent. Kalau pakai consistent, bila time tak pakai Premium Beautiful pun, perut tu tak jadi buncit balik. Premium Beautiful ni bukan cover je lemak kat perut tu, dia pecahkan lemak and siap shape kan sekali. Memang rugi sape yang belum pakai Premium Beautiful lagi. All-in-one benefits Premium Beautiful ni.


• Bila dengan Premium Beautiful, kita pakai ape pun cantik and terletak. Lepas dari GM3 ni, Rina dah kena jumpa ramai orang. Kalau dulu memang rase malu-malu skit sebab takut ade yang tak kena kat diri kita ni, rase extra concious, takut tudung tak cantik laa, baju tak kena laa, mekap salah. Tapi, dengan Premium Beautiful Rina rase confident nk berjumpa dengan orang. Sebab Rina dah rase comfortable dengan diri Rina sendiri. Betul, memang tambah kan confident Rina. Senang tau Rina nak bergaul and buat networking. I feel confident because I am comfortable with myself. Dgn pakai Premium Beautiful ni laa, Rina rase kecantikan Rina lagi terserlah. Tak caya try pakai Premium Beautiful ni.


• Rina memang health concious. Anything pasal health mmg Rina akan ambil berat. Lagipun siapa nak jaga kesihatan diri kalau bukan kita sendiri kan. That’s why I love Premium Beautiful. Premium Beautiful ni 70% utk health. Macam-macam penyakit so far yang Alhamdulillah Premium Beautiful dah healkan. And Rina strongly support on the cancer awareness campaign. And Rina dapat tau Premium Beautiful ni dapat prevent cancer and dapat bantu healkan cycst and fibroid. Prevent kan better than cure.




• Rina menyeru ladies-ladies dan gadis-gadis kat luar sana, pakai Premium Beautiful untuk menambahkan confidence dalam diri. Ianya bukan hanya untuk kecantikan malah untuk kesihatan. Rina dah mengalami pengalaman terbaik dengan Premium Beautiful dan Rina nak semua pun rasa the magic of Premium Beautiful. :)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin

Wednesday, March 28, 2012

Why Women Cry Author: Unknown


Why Women Cry
Author: Unknown
Why Women Cry

A little boy asked his mother, "Why are you crying?" "Because I'm a woman," she told him.
"I don't understand," he said. His Mom just hugged him and said, "And you never will."
Later the little boy asked his father, "Why does mother seem to cry for no reason?"
"All women cry for no reason," was all his dad could say.
The little boy grew up and became a man, still wondering why women cry.

Finally he put in a call to God. When God got on the phone, he asked, "God, why do women cry so easily?"
God said, "When I made the woman she had to be special.
I made her shoulders strong enough to carry the weight of the world,
yet gentle enough to give comfort.
I gave her an inner strength to endure childbirth and the rejection that many times comes from her children.
I gave her a hardness that allows her to keep going when everyone else gives up, and take care of her family through sickness and fatigue without complaining.
I gave her the sensitivity to love her children under any and all circumstances, even when her child has hurt her very badly.
I gave her strength to carry her husband through his faults and fashioned her from his rib to protect his heart.
I gave her wisdom to know that a good husband never hurts his wife, but sometimes tests her strengths and her resolve to stand beside him unfalteringly.

And finally, I gave her a tear to shed. This is hers exclusively to use whenever it is needed."

"You see my son," said God, "the beauty of a woman is not in the clothes she wears, the figure that she carries, or the way she combs her hair.
The beauty of a woman must be seen in her eyes, because that is the doorway to her heart - the place where love resides."

:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin

When you start a romantic relationship


When you start a romantic relationship, you will find that you don't always agree with everything that your partner believes. This is quite normal.

When you are in love, you won't make such a big deal about it, but as your relationship gets older and when you are married these things may become challenges in your relationship. If there are a lot of things you don't agree on while dating, it would not make sense to continue the relationship. Things such as politics, religion, how to spend money and other things important to you.
Once you are married these things will cause conflict and may tear the relationship apart.

If you keep disagreeing with your partner, it creates barriers between you. These barriers can become walls if the disagreement comes up often.

Some people are so expressive and emotional when they disagree with someone. They get all worked up and raise their voice. They make a huge case for what they believe, pointing out all the reasons why they believe what they do. This pushes people away. You don't want to be around someone that is so passionate and determined to make you look wrong.

If you are already married, here's how to disagree in such a way that the relationship stays strong.

Remember, there is no point in arguing and getting all emotional. You will just make yourself unpopular no matter how much your partner loves you. No one likes an argumentative person.

Instead just say: That's interesting. I don't know if I totally agree with that. But I really don't want to argue about it. Tell me more.

Listen carefully and hear your partner's reasoning. Acknowledge each point, by just saying OK. But don't get emotional. When you've heard your partner's side, ask: Can I share my view on the issue?

Always keep the conversation quiet and gentle. Smile and hold hands. Remember, you are talking about something that is important to both of you. You don't want to fight each other. In the end you may need to simply agree to disagree on the issue.

There is never a good reason to argue about an issue. Just stay friendly and calm.
You don't build relationships by disagreeing with each other.

Keep building your relationships strong.


Be all you can be.

With Fond Regards
:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin

Premium Beautiful Supreme Success For You: Shopping world.......hmmmmhmmmm memang best sho...

Premium Beautiful Supreme Success For You: Shopping world.......hmmmmhmmmm memang best sho...: ...

:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin

Premium Beautiful Supreme Success For You: Chuchi Tunnel ...Day Two in Vietnamb FREEEEEE

Premium Beautiful Supreme Success For You: Chuchi Tunnel ...Day Two in Vietnamb FREEEEEE:  Peperangan  mental...fizikal...pemikiran  Mhmmm PERCUMA...kalau  pergi  sendiri  kena  bayar  tiket  masuk..  Aksi  photographer  ...

p/s Contact SHIKIN 0134234100 or 0135088118...JOM KITA BUAT BUSINESS ALHAMDULILLAH LUMAYAN........

Day Two ....Vietnam .22/3/12

 Lawatan  ke Chuchi Tunnel....
 Amboiiiii   ayunye   ratu  Premium Beautiful
 Focus...sharp shooter....bannnnggggggggg
 Nak  masuk  terowong  bawah  tanah
 seksanya perang.....
 Sempit  mcm  dlam kubur  dah....
 Keluar  dari  terowong  bawah  tanah.ppeeeerrrgggggggghhhhh
selesai  chuchi  tanah///Chuchi Tunnel
 Mhmmmm  kat  hotel..Equatorial
 Sexy..............
 Mhmmm Vietnam Palace.............
 Tak  terbang....baru  landing
 Mhmmmmmmm
 Saigon Square
 Scooter.......negara  5 juta  motosikal
 Restoran Muslim
 Mhmmmm   nak  kena  turunkan  lagi  berat  badan....
 Apasal  tu??????????dah  serabailah 
 Berpeluh...berminyak...serabai...hahahahah
 Nigh Market  Ben Thank
 Kalau  masam  macam  ni  hilang  comei  dehhhh,...
SENYUMLAH  SELALU  KEPADA  SEMUA  KERANA SENYUMAN MU  ADALAH  PENAWAR  KEPADA  INSAN LAIN....JOM  JOIN  SHIKIN  KITA  PI  NEXT  TRIP  KE GHOUNGZHOU  PULA....
:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin

Tuesday, March 27, 2012

 Breakfirst.....five star  hotel  macam  duk  katalah...makan macam  tak  habis..
 Mhmmmm  ...my  favourite..bread..and fruits
 Pasangan  romantik...SCDM Safiah dan SCDM Jamsari
 Alahai  gedikkkk  santai...my  lovely  partner Aby
 Dengan  member  seperjuangan dalam TNPOD8581

 With  Aby my  first SM
 With  Precilia...tourist  guide  kumpulan D2
 Bas  pelancong  yang  mewah  siap  ada  layanan istimewaa  atas  bas  mcm  kapal  terbang  juga...
 Bilik twin sharing...ada  extra bed....mungkin  sebab  shikin  suka triplets  dapat  bilik triplets.
 Lengkap dan  selesa
 Masih  tak  selerak  sbb  baru  masuk  babe...
 Sangat  selesa  dan  kondusif
 mmhmmmmmm   dalam  bilik  nyaman
 memang  sangat  selesa  bila  pergi  bercuti  bersama  Hai O  Marketing...PERCUMA  SEGALA-GALANYA..APA  YANG  PENTING  PERJUANGAN  YANG DILAKUKAN UNTUK  MENANG  TIKET. ALHAMDULILLAH  SUKUR  DENGAN  NIKMAT  YANG  ALLAH SWT  KURNIAKAN..SEMOGA  DILIMPAHKAN  REZEKI  YANG  MELIMPAH  RUAH  AMIN....
:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in