kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (217) suara hatiku (199) Alhamdulillah (141) nikmat Allah (141) cinta....kasih..sayang...hubbyku (128) ilmu (107) CHAPTER HIDUPKU..... (91) belajar (89) memori oh memori (75) Puisi/Sajak/Gurindam (72) kerjayaku (71) cabar minda (70) D'Perantauan (65) nasihat (59) berita (47) keluargaku (44) 1 entri 2 stories (43) kerjayaku...kemahiran (41) cabar diri... (40) Chef Shikin...cooking skill (39) Pergilah bercuti (38) dari seorang sahabatku (35) Mari Melancong (30) Usahawan (29) dugaan..ujian hidup (29) Motivasi diri (26) Siapa kau...dihatiku? (26) My Dreams Come True (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) pengalaman (22) Aku Adalah Aku (20) BUKU (17) sunnah (17) teratak aish (17) Travel logku (16) lucu... (16) Harilahirku....Shikin Sayang (14) tin@teratak aish (14) Tazkirah (12) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Best From Northern Series (10) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) Jadilah Diri Sendiri (10) USAHAWATI UTARA. (10) berkebun (9) hobi (9) PENTING (8) Terapi (8) CONTEST D'moontest (7) Doaku (7) Pengumuman (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) imotivasi.com (7) kemahiran belajar. (7) lucu (7) santapan telinga (7) Aku Anak Pomen (6) DOA TERAKHIR 39 (6) Datuk Maznah Hamid (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) Joke of the day (6) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) cinta....kasihsayang... (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) IABU (5) Penulisan (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) dari blog MITI's (5) Falsafah...fail sampah (4) Fig Colector (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LABBAIK COUNSELLING AND CONSULTANCY CLINIQUE (4) LEGASI (4) Musibah (4) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Majlis Perkahwinan (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) BAHAYA.... (2) Bookreview (2) CAT WORLD (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) kreativiti (2) my video (2) pohon syurga (2) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) DIY PROJEK (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kartun (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) NLP (1) PROJEK (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Saturday, February 9, 2013

Lama Shikin tak mengunjungi Shikin Sayang.......hari berlalu dan jauh meninggalkan kita semua.....

Hari ini pada tahun 1971... Mak n Ayah berdebar debar menanti kelahiran putera sulong mereka sebab anak sulong mak n ayah adalah perempuan Normishah bt Shahrom. 648 Simpang Kuala, Alor Setar, Kedah.....semua berdebar debar menanti kelahiran putera dalam keluarga. Mak n ayah tinggal bersama kakak ayah sejak mereka berkahwin. Masa melahirkan kakak mak bersalin di rumah tok wan sbb ayah anak tunggal lelaki tok wan jadi sure semua menanti kelahiran keturunan penerus warisan. Ayah n mak bersyukur sbb anak sulong ayah perempuan wpun semua mengharapkan anak lelaki penerus warisan. Mengikut cerita ayah n mak memang mereka mengharapkan kelahiran anak lelaki sebab kalau ikut keturunan ayah mmg yg kedua lelaki...tp pak ngah meninggal masa baru lahir. Lepas tu Mak Lang Salbiah yang lahir dan ayah pula adalah anak ke empat n selepas ayah Chu Saadah. Mak pula merupakan anak hajat sbb selepas Tok kahwin dg Tok Wan Muhammad anak mereka lahir je meninggal n jadi mak kira mcm anak hajat sbb mrk mmg berhajat sangat anak utk mggantikan anak tok wan yg meninggal perempuan. Tok wan ada dua anak lelaki Sulaiman n Shamsudin n anak perempuan yg meninggal dunia selepas isteri pertama tok wan meninggal dunia. Lepas kahwin ngan tok Hatiah byk kali anak tok meninggal sblm mak lahir tp semua lelaki. Jadi tok n wan nazar dpt anak perempuan nak pakaikan subang intan dan tunangkan dengan ayah. Akhirnya mak lahir dan diberi nama Siti Esah n lepas mak Siti Rahmah dan yg bonsu Tan Zahari. Jadi plus minus mmg kurangnya anak lelaki dlm keturunan. Masa mak bersalin kat kakak mak cerita bidan tanya nak anak berapa..mak ngan ayah kata nak enam anak tiga lelaki dan tiga perempuan...... Jadi for sure mrk impikan anak lelaki tp yang lahirnya Noor Ashikin yang memang dari kecil macam lelaki dan lasak mcm lelaki and boleh dikatakan anak jantan ayah hihihihihi. Memang impian mak ngan ayah termakhbul sebab dapat anak perempuan tiga orang dan lelaki pun tiga org..... NORMISHAH SHAHROM NOOR ASHIKIN SHAHROM NOORHAYATI SHAHROM SHAHNON SHAHROM SHAHRIL SHAHROM SHAHRIZAL SHAHROM Jadi kamilah anak anak bertuah mak dan ayah di dunia dan akhirat. :)ANDA INGIN SUCCESS????? HUBUNGI SHIKIN 0134234100 ...sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in