koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (206) suara hatiku (197) nikmat Allah (137) cinta....kasih..sayang...hubbyku (125) Alhamdulillah (107) ilmu (97) belajar (87) CHAPTER HIDUPKU..... (77) memori oh memori (71) Puisi/Sajak/Gurindam (70) kerjayaku (68) D'Perantauan (65) cabar minda (63) nasihat (53) keluargaku (42) Chef Shikin...cooking skill (39) berita (37) cabar diri... (36) Pergilah bercuti (35) kerjayaku...kemahiran (32) Mari Melancong (30) Usahawan (28) dari seorang sahabatku (27) 1 entri 2 stories (25) Siapa kau...dihatiku? (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) dugaan..ujian hidup (22) My Dreams Come True (21) pengalaman (20) sunnah (17) Motivasi diri (16) lucu... (16) teratak aish (15) Travel logku (13) tin@teratak aish (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) art theraphy (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Harilahirku....Shikin Sayang (9) PENTING (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) berkebun (7) santapan telinga (7) CONTEST D'moontest (6) DOA TERAKHIR 39 (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) hobi (6) program (6) I AM AGEL (5) Joke of the day (5) Pengumuman (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) Tazkirah (5) cinta....kasihsayang... (5) dari blog MITI's (5) kemahiran belajar. (5) lucu (5) EID MUBARAK (4) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) LEGASI (4) Musibah (4) Terapi (4) UCAPAN (4) Datuk Maznah Hamid (3) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) IAB (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) imotivasi.com (3) CAT WORLD (2) FAKTA VS AOTA (2) Hari Rayaku. (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Video ku (2) my video (2) BAHAYA.... (1) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) Tinteratakaish (1) UB (1) al (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu Ameen....

Saturday, February 9, 2013

Lama Shikin tak mengunjungi Shikin Sayang.......hari berlalu dan jauh meninggalkan kita semua.....

Hari ini pada tahun 1971... Mak n Ayah berdebar debar menanti kelahiran putera sulong mereka sebab anak sulong mak n ayah adalah perempuan Normishah bt Shahrom. 648 Simpang Kuala, Alor Setar, Kedah.....semua berdebar debar menanti kelahiran putera dalam keluarga. Mak n ayah tinggal bersama kakak ayah sejak mereka berkahwin. Masa melahirkan kakak mak bersalin di rumah tok wan sbb ayah anak tunggal lelaki tok wan jadi sure semua menanti kelahiran keturunan penerus warisan. Ayah n mak bersyukur sbb anak sulong ayah perempuan wpun semua mengharapkan anak lelaki penerus warisan. Mengikut cerita ayah n mak memang mereka mengharapkan kelahiran anak lelaki sebab kalau ikut keturunan ayah mmg yg kedua lelaki...tp pak ngah meninggal masa baru lahir. Lepas tu Mak Lang Salbiah yang lahir dan ayah pula adalah anak ke empat n selepas ayah Chu Saadah. Mak pula merupakan anak hajat sbb selepas Tok kahwin dg Tok Wan Muhammad anak mereka lahir je meninggal n jadi mak kira mcm anak hajat sbb mrk mmg berhajat sangat anak utk mggantikan anak tok wan yg meninggal perempuan. Tok wan ada dua anak lelaki Sulaiman n Shamsudin n anak perempuan yg meninggal dunia selepas isteri pertama tok wan meninggal dunia. Lepas kahwin ngan tok Hatiah byk kali anak tok meninggal sblm mak lahir tp semua lelaki. Jadi tok n wan nazar dpt anak perempuan nak pakaikan subang intan dan tunangkan dengan ayah. Akhirnya mak lahir dan diberi nama Siti Esah n lepas mak Siti Rahmah dan yg bonsu Tan Zahari. Jadi plus minus mmg kurangnya anak lelaki dlm keturunan. Masa mak bersalin kat kakak mak cerita bidan tanya nak anak berapa..mak ngan ayah kata nak enam anak tiga lelaki dan tiga perempuan...... Jadi for sure mrk impikan anak lelaki tp yang lahirnya Noor Ashikin yang memang dari kecil macam lelaki dan lasak mcm lelaki and boleh dikatakan anak jantan ayah hihihihihi. Memang impian mak ngan ayah termakhbul sebab dapat anak perempuan tiga orang dan lelaki pun tiga org..... NORMISHAH SHAHROM NOOR ASHIKIN SHAHROM NOORHAYATI SHAHROM SHAHNON SHAHROM SHAHRIL SHAHROM SHAHRIZAL SHAHROM Jadi kamilah anak anak bertuah mak dan ayah di dunia dan akhirat. :)ANDA INGIN SUCCESS????? HUBUNGI SHIKIN 0134234100 ...sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in