koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (206) suara hatiku (197) nikmat Allah (137) cinta....kasih..sayang...hubbyku (125) Alhamdulillah (107) ilmu (97) belajar (87) CHAPTER HIDUPKU..... (77) memori oh memori (71) Puisi/Sajak/Gurindam (70) kerjayaku (68) D'Perantauan (65) cabar minda (63) nasihat (53) keluargaku (42) Chef Shikin...cooking skill (39) berita (37) cabar diri... (36) Pergilah bercuti (35) kerjayaku...kemahiran (32) Mari Melancong (30) Usahawan (28) dari seorang sahabatku (27) 1 entri 2 stories (25) Siapa kau...dihatiku? (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) dugaan..ujian hidup (22) My Dreams Come True (21) pengalaman (20) sunnah (17) Motivasi diri (16) lucu... (16) teratak aish (15) Travel logku (13) tin@teratak aish (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) art theraphy (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Harilahirku....Shikin Sayang (9) PENTING (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) berkebun (7) santapan telinga (7) CONTEST D'moontest (6) DOA TERAKHIR 39 (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) hobi (6) program (6) I AM AGEL (5) Joke of the day (5) Pengumuman (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) Tazkirah (5) cinta....kasihsayang... (5) dari blog MITI's (5) kemahiran belajar. (5) lucu (5) EID MUBARAK (4) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) LEGASI (4) Musibah (4) Terapi (4) UCAPAN (4) Datuk Maznah Hamid (3) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) IAB (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) imotivasi.com (3) CAT WORLD (2) FAKTA VS AOTA (2) Hari Rayaku. (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Video ku (2) my video (2) BAHAYA.... (1) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) Tinteratakaish (1) UB (1) al (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu Ameen....

Sunday, February 8, 2015

CABARAN JOM SIHAT & SEXY 2015................kurangkan berat badan?????????


Ramainya yang duk komplen pasai berat badan......mhmmmmm Shikin ni malas nak layan
kalau nak ikutkan memang nak turunkan kepada berat badan yang ideal tp asyik gagal je plan yang dibuat.

Diet ATKIN'S cuba setakat 1 bulan saja...memang drastik turun berat tp bila dah tahan kemaruk makan nasi n roti badan naik semulalah.....peringkat awal memang seronok diet tp last bila dah makan hilang semua yang dah turun naik mendadak semula.

Lepas tu trylah ambil produk Advance Slim pula....makan sampai 3 kotak mmmmhhmmmmm result nya turun 3kg je lepas tu berhenti makan naik balik...juga

 
 Lagi dua hari dah nak masuk umur 44 tahun....rasanya dah malas nak fikir tentang berat badan. .....apa yang penting sihat dan boleh beribad dengan sempurna....kalau berat turun sikit senang sikit nak beribadat. In sha Allah  berat akan turun dengan sendirinya bila hati bahagia......

Semoga Allah bahagiakan hati ini ...hanya bahagia akan menurunkan berat badan dengan sendirinya.
SEKARANG NAK JAWAB SOALAN KEVIN ZAHRI
1. MOTIVASI SAYA  : IBADAH DENGAN MUDAH
2. 3 KG SEBULAN
3. CONTROL DIET SEIMBANG DAN  EXERCISE 
4. KONGSI DENGAN MEMBER DAN PEMBACA
5. CABARAN JOM SIHAT & SEXY 2015
  6. DAH ADA DAHHHHHHHHHHHH...TAK DIGUNAKAN SAJA
7. PERLU KOSONGKAN DAPURKU SEGERA
8. BERMULA DARI AWAL TAHUN  DAH......
1 JANUARY 2015
.......HARI NI DAH TURUN 3 KG @ 
8 FEBRUARI 2015

 85 KG
1.1.2016
####MASA NI BERAT HANYA 90KG SAHAJA @ 9.9.2009



:)ANDA INGIN SUCCESS????? Berani berubah utk kejayaan ......sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in