koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (209) suara hatiku (197) nikmat Allah (140) cinta....kasih..sayang...hubbyku (125) Alhamdulillah (121) ilmu (100) belajar (87) CHAPTER HIDUPKU..... (79) memori oh memori (72) Puisi/Sajak/Gurindam (71) kerjayaku (69) D'Perantauan (65) cabar minda (63) nasihat (56) keluargaku (42) Chef Shikin...cooking skill (39) berita (38) kerjayaku...kemahiran (38) cabar diri... (37) Pergilah bercuti (35) 1 entri 2 stories (30) Mari Melancong (30) dari seorang sahabatku (30) Usahawan (28) dugaan..ujian hidup (26) Siapa kau...dihatiku? (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) My Dreams Come True (21) pengalaman (21) Motivasi diri (18) sunnah (17) lucu... (16) teratak aish (15) Travel logku (13) tin@teratak aish (13) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Harilahirku....Shikin Sayang (9) CONTEST D'moontest (7) PENTING (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) Terapi (7) berkebun (7) hobi (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Tazkirah (6) Yuniarko Sukendro (6) imotivasi.com (6) kemahiran belajar. (6) program (6) I AM AGEL (5) IAB (5) Joke of the day (5) Pengumuman (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) cinta....kasihsayang... (5) dari blog MITI's (5) lucu (5) EID MUBARAK (4) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) LEGASI (4) Musibah (4) Datuk Maznah Hamid (3) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) Istikharahku (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) CAT WORLD (2) Doaku (2) FAKTA VS AOTA (2) Hari Rayaku. (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) my video (2) BAHAYA.... (1) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu Ameen....

Wednesday, April 5, 2017

NIKMAT MEMETIK.BUAH SYURGA

Alhamdulillah
Setiap hasil itu hanya boleh dinikmati selepas kita menberikan bakti dan budi sama ada pada manusia mahupun alam. Berbudi pada tanah hasilnya Shikin bolehlah menikmati hasil buahnya.

 Tapi kali ni Shikin tak berpeluang memetik dr Teratak Aish  sbb baru fasa pertumbuhan dan berputik. Syukur ada ramai kenalan fig ni. Jadi kali ni berpeluang melawat RPH Putera Rizal aka DK GARDEN

 Teruja melihat buah tin bergayutan baq ang. Macam pi kat Cameron Highland petik buah.
Gambar dr Azahari 
 MEmang teruja.bila lihat buah yang di pack ni. Jangan terkejut kalau harganya RM80-250 sekilo mengikut jenis buah.
Kalau nak tahu kenapa buah mahal cubalah tanam.pokok tin sendiri baru tahu mengapa buahnya mahal.
Gmbar  dr Shukri 
 Mungkin ada yang membandingkan harga buah tin di ngara asal. Jawapannya mudah jer...buahanggis kat London 50pound sterling lebih kurang RM250 duit Malaysia . Kat Malaysia manggis kekadang tak jadi duit pun. Jom kita tanam pokok tin jadi bolehlah makan dan tunggu buah dari pokok sendiri.Kita tanam kita jaga kita petik sendiri.

SAPA NAK BELI ANAK POKOK TIN MAILAH RUMAH SHIKIN #tinteratakaish




:)ANDA INGIN SUCCESS????? Berani berubah utk kejayaan ......sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in