kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (217) suara hatiku (199) nikmat Allah (141) Alhamdulillah (138) cinta....kasih..sayang...hubbyku (128) ilmu (107) CHAPTER HIDUPKU..... (89) belajar (89) memori oh memori (75) Puisi/Sajak/Gurindam (72) cabar minda (70) kerjayaku (70) D'Perantauan (65) nasihat (59) berita (46) keluargaku (44) 1 entri 2 stories (43) kerjayaku...kemahiran (41) cabar diri... (40) Chef Shikin...cooking skill (39) Pergilah bercuti (37) dari seorang sahabatku (35) Mari Melancong (30) Usahawan (29) dugaan..ujian hidup (29) Siapa kau...dihatiku? (26) Motivasi diri (25) My Dreams Come True (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) pengalaman (22) Aku Adalah Aku (17) sunnah (17) teratak aish (17) Travel logku (16) lucu... (16) BUKU (14) tin@teratak aish (14) Harilahirku....Shikin Sayang (13) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Tazkirah (11) Best From Northern Series (10) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) berkebun (9) hobi (9) Jadilah Diri Sendiri (8) PENTING (8) Terapi (8) CONTEST D'moontest (7) Doaku (7) Pengumuman (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) imotivasi.com (7) kemahiran belajar. (7) lucu (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) Datuk Maznah Hamid (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) Joke of the day (6) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) cinta....kasihsayang... (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) IABU (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) dari blog MITI's (5) Aku Anak Pomen (4) Falsafah...fail sampah (4) Fig Colector (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LABBAIK COUNSELLING AND CONSULTANCY CLINIQUE (4) LEGASI (4) Musibah (4) Penulisan (4) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Majlis Perkahwinan (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) BAHAYA.... (2) CAT WORLD (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) kreativiti (2) my video (2) pohon syurga (2) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) DIY PROJEK (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kartun (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) NLP (1) PROJEK (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Thursday, June 17, 2010

Golongan Manusia

Golongan pertama ialah golongan orang yang GAGAL....
---> mereka nampak peluang n tau kelebihan peluang yang ada...tapi mereka abaikan...mereka tolak tepi peluang tu..

contoh "ah..dah la...xde mase aku nak buat mnde ni"

golongan kedua ialah golongan orang yang BIASA2 je

---> mereka nmpk peluang, mereka tak tolak tapi mereka tak ambil...

contohnya "kau buat dulu, nnti bila kau da berjaya kau bgtau aku"...tp pada ketika kawan kita da berjaya, kita adalah golongan yang tertinggal di belakang..



golongan ketiga ialah golongan orang yang BIJAK

---> mereka nampak peluang n ambil peluang tu..sebab mereka tau mereka ingin berjaya n ingin merubah nasib mereka..



golongan keempat ialah golongan orang yang HEBAT

---> mereka nampak peluang n ambil peluang yang ada..dan mereka kongsi dengan rakan2 dan orang tersayang untuk berjaya bersama-sama dengan mereka..

JD..ANDA TERGOLONG DLM GOLONGAN MANUSIA YG MANA??? GAGAL?? BIASA2? ATAU BIJAK??? ATAUPON ANDA SEBENARNYA TAU YG ANDA HEBAT??

Apa yang akan jadi pada tahun depan atau 10 tahun akan datang atau 30 tahun akan datang....semuanya BERGANTUNG pd tindakan yang kita lakukan pada HARI INI.....jadi mulakan langkah anda...jgn berlengah lagi...tiada sapa yg akn tggu anda utk BERJAYA!!! hanya anda yg dpt lakukannya..
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in