kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (217) suara hatiku (199) Alhamdulillah (141) nikmat Allah (141) cinta....kasih..sayang...hubbyku (128) ilmu (107) CHAPTER HIDUPKU..... (91) belajar (89) memori oh memori (75) Puisi/Sajak/Gurindam (72) kerjayaku (71) cabar minda (70) D'Perantauan (65) nasihat (59) berita (47) keluargaku (44) 1 entri 2 stories (43) kerjayaku...kemahiran (41) cabar diri... (40) Chef Shikin...cooking skill (39) Pergilah bercuti (38) dari seorang sahabatku (35) Mari Melancong (30) Usahawan (29) dugaan..ujian hidup (29) Motivasi diri (26) Siapa kau...dihatiku? (26) My Dreams Come True (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) pengalaman (22) Aku Adalah Aku (20) BUKU (17) sunnah (17) teratak aish (17) Travel logku (16) lucu... (16) Harilahirku....Shikin Sayang (14) tin@teratak aish (14) Tazkirah (12) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Best From Northern Series (10) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) Jadilah Diri Sendiri (10) USAHAWATI UTARA. (10) berkebun (9) hobi (9) PENTING (8) Terapi (8) CONTEST D'moontest (7) Doaku (7) Pengumuman (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) imotivasi.com (7) kemahiran belajar. (7) lucu (7) santapan telinga (7) Aku Anak Pomen (6) DOA TERAKHIR 39 (6) Datuk Maznah Hamid (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) Joke of the day (6) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) cinta....kasihsayang... (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) IABU (5) Penulisan (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) dari blog MITI's (5) Falsafah...fail sampah (4) Fig Colector (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LABBAIK COUNSELLING AND CONSULTANCY CLINIQUE (4) LEGASI (4) Musibah (4) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Majlis Perkahwinan (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) BAHAYA.... (2) Bookreview (2) CAT WORLD (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) kreativiti (2) my video (2) pohon syurga (2) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) DIY PROJEK (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kartun (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) NLP (1) PROJEK (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Friday, March 9, 2012

Tip Perniagaan Paling Menguntungkan

  KENAPA KENA BISNES PREMIUM BEAUTIFUL? Tension...bayangkan kalau setiap bulan dapat 2 bentuk pendapatan iaitu pertama, GAJI dari KERJA MAKAN GAJI cthnya kakitangan awam gaji pada 25hb dan apa kata, pada setiap 10hb bulan sama anda dapat 1 lagi bentuk pendapatan = gaji + imbuhan bonus PB.  Elakkan penderitaan...lihat tension. Amin.
Kaya Di Dunia dan Kaya Di Akhirat berdasarkan MASA. Setiap orang memiliki kerjaya yang diminati, yang diimpikan dan untuk hidup, kadangkala melakukan kerjaya yang tidak diminati tetapi terpaksa atas kepentingan ekonomi diri.
 TIME-FRAME kehidupan, merupakan antara formula dalam memastikan KENAPA PERNIAGAAN MLM Hai-O wajib anda lakukan berbanding dengan kerjaya biasa.    Contohnya, time frame paling penting adalah diri sendiri, katalah saya menerima ijazah pd tahun 2000 ketika berusia 23 TAHUN, sekarang saya berumur 35 tahun, memegang jawatan seorang General Manager dengan pendapatan RM20K sebulan.  Sampai bila anda mampu bertahan? Pencen 58 tahun? atau pencen awal?  Dan time-frame akan membuktikan bahawa pada umu 37 tahun saya mesti memiliki sebuah rumah semi-d bernilai RM500K dan dua buah kereta iaitu, MERCEDES BENZ 200K dan MYVI, dan simpanan hampir RM30K.  Agak-agak boleh capai tak?  Belum tentu kerana pendapatan bersifat tetap..dan sedangkan memasuki umur 50 anda sudah membuat keputusan kehidupan anda ditampung atau dijamin menerusi pendapatan harta yang diterima dari dividen, bonus, keuntungan dan sebagainya.  Jadi nak capai dengan lebih cepat macam-mana?
 Majoriti orang Melayu, bila sebut perniagaan muka akan menjadi merah padam dan teruskan menunjukkan tidak minat bisnes.  Apatah lagi kalau dipromosikan dengan bisnes MLM.  Jangan salahkan mereka tetapi...perbaiki budaya iaitu budaya kerja makan gaji kita tukar kepada budaya perniagaan.
Seronoknya, yang hendak mengajak bisnes ini biasanya seorang yang lebih berpendapatan dan berkedudukan.  Mungkin anda pernah mendengar, aku yang gaji besar dan berjawatan tinggi contohnya RM20K sebulan pun buat bisnes, sebab boleh buat duit mudah dan ada peluang, kenapa nak dilepaskan, dan biasanya mereka cepat sukses kerana gaya kerja berpendapatan tinggi akan diaplikasikan dalam perniagaan MLM, hasilnya memang menakjubkan.  Bagaimana pula dengan yang bergaji kecil, setengahnya sudah menyerah kepada keadaan...kesian dan menyayat hati kerana ada ruang untuk berubah tetapi menangguhkan perubahan dan bermakna menangguhkan kekayaan seumpama, hari ini mesti lebih baik dari hari semalam, dan sekiranya hari ini lebih teruk dari semalam maka celakalah anda.  Mereka yang biasa-biasa ini biasanya tidak berfikiran luar-biasa, penuh dengan prejudis dan negatif, dan inilah peranan penting dan cabaran yang diterima oleh kita.


 JOM JOIN  KITA ...TNPOD8581

:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in