kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (217) suara hatiku (199) nikmat Allah (141) Alhamdulillah (139) cinta....kasih..sayang...hubbyku (128) ilmu (107) CHAPTER HIDUPKU..... (89) belajar (89) memori oh memori (75) Puisi/Sajak/Gurindam (72) cabar minda (70) kerjayaku (70) D'Perantauan (65) nasihat (59) berita (46) keluargaku (44) 1 entri 2 stories (43) kerjayaku...kemahiran (41) cabar diri... (40) Chef Shikin...cooking skill (39) Pergilah bercuti (38) dari seorang sahabatku (35) Mari Melancong (30) Usahawan (29) dugaan..ujian hidup (29) Motivasi diri (26) Siapa kau...dihatiku? (26) My Dreams Come True (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) pengalaman (22) Aku Adalah Aku (18) sunnah (17) teratak aish (17) Travel logku (16) lucu... (16) BUKU (15) Harilahirku....Shikin Sayang (14) tin@teratak aish (14) Tazkirah (12) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Best From Northern Series (10) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) berkebun (9) hobi (9) Jadilah Diri Sendiri (8) PENTING (8) Terapi (8) CONTEST D'moontest (7) Doaku (7) Pengumuman (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) imotivasi.com (7) kemahiran belajar. (7) lucu (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) Datuk Maznah Hamid (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) Joke of the day (6) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) cinta....kasihsayang... (6) program (6) Aku Anak Pomen (5) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) IABU (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) dari blog MITI's (5) Falsafah...fail sampah (4) Fig Colector (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LABBAIK COUNSELLING AND CONSULTANCY CLINIQUE (4) LEGASI (4) Musibah (4) Penulisan (4) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Majlis Perkahwinan (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) BAHAYA.... (2) CAT WORLD (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) kreativiti (2) my video (2) pohon syurga (2) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) DIY PROJEK (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kartun (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) NLP (1) PROJEK (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Friday, September 17, 2010

Berkelah di Hari Raya ke tujuh..PANTAI MANJA RASA

16 September adalah cuti umum untuk Malaysia sempena Hari Malaysia jadi kamipun bercuti...satu pakatan untuk berkelah di hari raya..siap meeting lagi nak buat event berkelah ini. diputuskan jam 8.30 pagi berkumpul di pantai..Destinasi dituju  Pantai Manja Rasa...Labuan
Pantai dekat Manja Rasa jadi aku letak nama pantai manja Rasa  berhampiran dengan  bandar.
Kami orang yg kedua sampai  dan tepat jam 8.45 pagi .Kak Siti lagi awal sampai  diikuti dengan Aini
Dah boring menunggu kami pun buka tikar dan turunkan bekalan yang di masak...
Dasyatkan..masakan orang bujang.....bukan rebus telur masin je..atau kacang goreng je...
Ini menu Aisyah..nasi beriyani dengan ayam masak madu....sedap..tapi bermadu...he..he..he..belum tentu manis lagi..
Ini masakan Chef Shikin lah...Lodeh ngan nasi impit dan sambal tumis ayam
Aduh..dah 1 jam setengah tunggu hanya kami tiga  keluarga je.....wktu ni dah rami sampai  jam 9.45 pagi..Lapor  perutttt dah..
Ini tambahan hidangan yang dah sampai...yang banyak lagi belum sampai sebab  boss yang masak..Chef IDAMAN..Kak Ida ngan En. Osman
Ha..ni tengah siapkan api nak bakar satey...nyam..nyam...nyam
Satey..memang tak sah kalau tak de...rsepi rahsia kata Kak Ida..nak menuntut kena bawa  ayam golek 10 ekor
Sedappppppppppp
Sempat lagi nak berposing...nak makan satey...
Majlis perasmian....sedap bihun dan mee yang Kak Lia masak tak kalah juga mee Mariah
Ini kenalan-kenalan baru..Mariah, Kak Siti dan Kak Aini
Paling bahagia menjadi kana-kanak...basah lencun pun boleh makan..tapi tak sempat nak pergi tangkap gambar mereka berenang sebab panas...sun burned!!!!!!!!!
Pulun..pulun jangan tak pulun..kaum bapa menjamu selera
Habis makan apa lagi ..bersembang sambil mengimbau memori ..memori..lama
Ira..isteri Saiful ..ibu muda usia 22 tahun
Pose maut...boleh ke aku kembalikan saiz masa umur 22 tahun dulu!!!
Cute tak..ini anak Aini
Tak de anak sendiri jaditumpang anak orang je lah...
Comel nye..hairan dia tengok  aku..
Amboi Kak Ida  ngan Aisyah macam dua beradik..bersimpuh ayu lagi tu....
Akhirnya ...tangkap gambar sendiri juga......mengadap laut...berakhirlah perkelahan kami jam 2.30 petang..berkemas dan balik nak solat zohor....
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in