koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (206) suara hatiku (197) nikmat Allah (137) cinta....kasih..sayang...hubbyku (125) Alhamdulillah (107) ilmu (97) belajar (87) CHAPTER HIDUPKU..... (77) memori oh memori (71) Puisi/Sajak/Gurindam (70) kerjayaku (68) D'Perantauan (65) cabar minda (63) nasihat (53) keluargaku (42) Chef Shikin...cooking skill (39) berita (37) cabar diri... (36) Pergilah bercuti (35) kerjayaku...kemahiran (32) Mari Melancong (30) Usahawan (28) dari seorang sahabatku (27) 1 entri 2 stories (25) Siapa kau...dihatiku? (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) dugaan..ujian hidup (22) My Dreams Come True (21) pengalaman (20) sunnah (17) Motivasi diri (16) lucu... (16) teratak aish (15) Travel logku (13) tin@teratak aish (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) art theraphy (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Harilahirku....Shikin Sayang (9) PENTING (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) berkebun (7) santapan telinga (7) CONTEST D'moontest (6) DOA TERAKHIR 39 (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) hobi (6) program (6) I AM AGEL (5) Joke of the day (5) Pengumuman (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) Tazkirah (5) cinta....kasihsayang... (5) dari blog MITI's (5) kemahiran belajar. (5) lucu (5) EID MUBARAK (4) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) LEGASI (4) Musibah (4) Terapi (4) UCAPAN (4) Datuk Maznah Hamid (3) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) IAB (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) imotivasi.com (3) CAT WORLD (2) FAKTA VS AOTA (2) Hari Rayaku. (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Video ku (2) my video (2) BAHAYA.... (1) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) Tinteratakaish (1) UB (1) al (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu Ameen....

Monday, April 9, 2012

Packing barang...pindah...balik ke KEDAH

 Semua  barang-barang  dah  siap  pack  dan  sebahagian dah  di  pos.  Perbelanjaan pos  macam  biasalah  ditanggung  sendiri. Tadi  dah  pos sebahagian.
Upah  wrapping  je  dah RM70 untuk  tujuh  buah  beg semuanya pakaian.
Pos  tadi  RM594.oo
mhmmm Fasa  1 dah  beres...
 Fasa  2:
Barangan elektrik  dan juga  buku-buku  serta  periuk..
Semua ada tiga  kotak  sahaja.
Aduh  bantal  dan tilam  nampaknya  let go  je..Bantal  sebiji  RM80.oo aduh  bazir  betul..
Nak  bawa  balik?  or  Tidak?
Pos  saja...
 Untuk bagasi  hanya ambil 40  kg  saja.  semuanya  barang-barang  yg  ter  akhir  sahaja..
Mhmmm  belanja  pos  dan  bagasi  sahaj  RM1000.00  dan  ini tak  termasuk tambang kapal  terbang.
Inilah  adatnya  kalau  berpindah  tak  cukup  haul..tapi  aku  perlu  balik  sebab  di Labuan bukan tempat  aku...

Barang-barang  yang  terpaksa  di jual:
1.Mesin  Basuh Samsung 9 kg
2. Peti Sejuk 1 pintu
3. Dapur
4. Pinggan mangkuk  clay pot  aku  huhuhuhu
5. Stock makanan  mentah  yg  masih  ada  untuk  tempoh  tiga  bulan...

Apapun  aku  perlu  uruskan sebelum aku  balik. 14hb April 2012 flight  pukulm 10.25 pagi Labuan ke Kuala Lumpur.

:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in