koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (210) suara hatiku (198) nikmat Allah (140) cinta....kasih..sayang...hubbyku (126) Alhamdulillah (123) ilmu (102) belajar (87) CHAPTER HIDUPKU..... (80) Puisi/Sajak/Gurindam (72) memori oh memori (72) kerjayaku (69) D'Perantauan (65) cabar minda (63) nasihat (58) keluargaku (42) Chef Shikin...cooking skill (39) kerjayaku...kemahiran (39) berita (38) cabar diri... (37) Pergilah bercuti (35) 1 entri 2 stories (33) Mari Melancong (30) dari seorang sahabatku (30) Usahawan (28) dugaan..ujian hidup (27) Siapa kau...dihatiku? (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) My Dreams Come True (21) pengalaman (21) Motivasi diri (19) sunnah (17) lucu... (16) teratak aish (15) Travel logku (13) tin@teratak aish (13) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Harilahirku....Shikin Sayang (9) Tazkirah (9) PENTING (8) CONTEST D'moontest (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) Terapi (7) berkebun (7) hobi (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) imotivasi.com (6) kemahiran belajar. (6) program (6) I AM AGEL (5) IAB (5) Joke of the day (5) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (5) Pengumuman (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) cinta....kasihsayang... (5) dari blog MITI's (5) lucu (5) EID MUBARAK (4) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LEGASI (4) Musibah (4) Datuk Maznah Hamid (3) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) CAT WORLD (2) Doaku (2) FAKTA VS AOTA (2) Hari Rayaku. (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) my video (2) BAHAYA.... (1) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Wednesday, September 7, 2011

Fakta Menarik Tentang Lelaki

 Assalamualaikum… Enrty hari ini khas ditujukan kepada semua wanita-wanita diluar sana…SHIKIN  KUTIP  DARI  BLOG JIWA KACAU.........AYAT  ORI  DIA PUNYE...HEHEHHE Tak kirelah korang dah ade boyfriend ataupon tidak… Tapi lapan fakta ini penting dan wajib diketahui oleh semua wanita-wanita diluar sana… Tapi kalo korang jumpe ade lelaki yang bukan cam nie… Aku pon tak tahu nak cakap yang lelaki tue normal ataupon tidak… :-)

1. Lelaki tidak detail dalam percakapan…
Contoh kes: Kakaknye baru saja putus cinta… Biler kite tanyer what’s his comment dier just cakap: “Mm… dah nak putus nak wat camne…” Hahah~ Biasalah lelaki tak nak keruhkan lagi keadaan… Kitorang cool jer… Haha… Tak nak ambil port sangat !!! lagipon, Lelaki lebih suka simple2 jer dalam percakapan, tak macam perempuan kan???
2. Lelaki tahan berjaga malam demi hobi…
Lelaki memang sanggup berjaga malam demi hobi yang digemari… Macam akulah, sanggup berjaga demi blog nie… Sebab ni hobi aku!!! Haha~ Korang macam mane??? Sanggupkah.. Selain daripada itu lelaki yang kaki bola kat Astro kompem sanggup berjaga malam nak tengok pasukan mereka berentap…
3. Lelaki rela menghabiskan banyak wang untuk peralatan elektronik atau aksesori kereta…
Inilah koleksi kereta kontrol kawan aku, huh!!! Aku kurang minat sikit dengan kereta kontrol nie… Tapi aku nie merupakan seorang yang gilakan gadget… Cuma poket asik kering jek tue yang tak dapat nak mengupul koleksi… Mengidam je la jawabnya… Banyak lagi kot barang elektronik aku nie… Haha…
4. Lelaki jarang muncul dengan jambak bunga…
Contoh kes:Dalam filem, sering kita lihat hero muncul tiba2 di rumah lovernya dgn sejambak bunga… Kenyataan nye??? huh hampeh!!! Alasan: Sejak awal, otak lelaki lebih mengutamakan hal praktik… kebetulan, hal2 bunga nih tak menarik ruang logik otak mereka… Beli sesuatu yang bakal layu dalam beberapa hari benar2 satu pembaziran-itu tanggapan orang lelaki laa kan… Betul kn…
5. Lelaki tidak bergosip…
Alasan: Sebenarnya lelaki juga bergosip… Tapi cara dan gaya mereka bergosip tidak sejelas perempuan dan juga tidak pada saat objek yag nak digosip berada dekat situ… Kalau mereka punya masalah dengan seseorang, biasanya mereka menyelesaikannya, atau melupakannya…
6. Lelaki selalu mengaggungkan IBU mereka…
Alasan: Bagi lelaki, ibu mereka merupakan wanita ideal dan inti dari hidup mereka… Lelaki juga belajar mengenal rasa melindungi dari hubungan kedua orang tuanya, bagaimana ayah mereka melindungi ibunya… Makanya, tak perlulah mintak dia persoalkan apa apa ttg ibunya…
7. Lelaki sanggup menyimpan semua edisi Terhad komik, cd, jeans, jam tangan dan apa saja!!!
Alasan: Berbalik kepada asal mereka sebagai pemburu, lelaki senang menghimpun persediaan keperluan mereka sebanyak mungkin… Mereka selalu berwaspada bakal diadili lelaki lain, sehingga tidak hanya mengekar kuantiti, tapi juga kualiti yang dimilikinya… Bagi mereka, punya sesuatu yang boleh dibanggakan adalah prestasi tersendiri yang dapat memacu ego mereka…
8. Lelaki Senang melihat wanita memakai skirt pendek(mini skirt)-asalkan bukan kekasihnya…
Hahah~ Betul2… Aku setuju, Tapi kalau kekasihku pakai macam tu, aku tegur dan nasihat dia… Kalau nak pakai macam tu juga… Selamat tinggal lah jawabnya…
p/s: Sumber asal Gempakzsiot

:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in