kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (217) suara hatiku (199) Alhamdulillah (141) nikmat Allah (141) cinta....kasih..sayang...hubbyku (128) ilmu (107) CHAPTER HIDUPKU..... (91) belajar (89) memori oh memori (75) Puisi/Sajak/Gurindam (72) kerjayaku (71) cabar minda (70) D'Perantauan (65) nasihat (59) berita (47) keluargaku (44) 1 entri 2 stories (43) kerjayaku...kemahiran (41) cabar diri... (40) Chef Shikin...cooking skill (39) Pergilah bercuti (38) dari seorang sahabatku (35) Mari Melancong (30) Usahawan (29) dugaan..ujian hidup (29) Motivasi diri (26) Siapa kau...dihatiku? (26) My Dreams Come True (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) pengalaman (22) Aku Adalah Aku (20) BUKU (17) sunnah (17) teratak aish (17) Travel logku (16) lucu... (16) Harilahirku....Shikin Sayang (14) tin@teratak aish (14) Tazkirah (12) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Best From Northern Series (10) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) Jadilah Diri Sendiri (10) USAHAWATI UTARA. (10) berkebun (9) hobi (9) PENTING (8) Terapi (8) CONTEST D'moontest (7) Doaku (7) Pengumuman (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) imotivasi.com (7) kemahiran belajar. (7) lucu (7) santapan telinga (7) Aku Anak Pomen (6) DOA TERAKHIR 39 (6) Datuk Maznah Hamid (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) Joke of the day (6) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) cinta....kasihsayang... (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) IABU (5) Penulisan (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) dari blog MITI's (5) Falsafah...fail sampah (4) Fig Colector (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LABBAIK COUNSELLING AND CONSULTANCY CLINIQUE (4) LEGASI (4) Musibah (4) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Majlis Perkahwinan (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) BAHAYA.... (2) Bookreview (2) CAT WORLD (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) kreativiti (2) my video (2) pohon syurga (2) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) DIY PROJEK (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kartun (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) NLP (1) PROJEK (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Monday, August 23, 2010

Menjejak kasih...akhirnya..Alhamdulillah

Alhamdulillah akhirnya Shikn dapat juga berhubung kembali dengan abang angkat Shikin yang terjalin sejak Shikin tingkatan dua tahun 1985.Kadang-kadang memang tanpa kita duga kita akan bertemu kembali nsan yang pernah kita sayang satu ketika dulu tanpa kia duga. Entah kenapa kelmarin rasa teringat sangat  raya terakhir dengan ayah dan tahun ini jga merupakan kali terakhir Shikin berhari raya dengan abang angkat Shikin ni.

Bila tringat tu apa lagi try je taip kat Facebook dan tanpa Shikin duga malam ni bila buk FB alih-alih nampak ada add friend dan msg dari insan bernama Nasaruddin Othman ni dan Alhmdulillah akhirnya Shikin dapat jumpa balik dalam Facebook...itulah teknologi.

Teringat zaman remaja 20 tahun yang lalu...masa Form 1 Shikin memang aktif dalam sukandan paling aktif ketika tingkatan 2 dan hinggalah masuk keInstiut PerguruanSultan Idris...sukan tu dah jadi macam darah daging..Shikin minat sukan masa tu keanadua sebab ...satu kerana sokongan yang sangat padu dari ayah dan mak dan kedua kerana abang angkat Shikin ni...abang Nasha.

Apa yang istimewanya masa zaman tu kalau ada abang angkat tu kira normallah dan Shikin memang kenalkan dan beritahu mak dan ayah siapa abang angkat Shikin dan ayah memang akan benarkan ada abang angkat dengan syarat aah mesti kenal dulu..kira macam restu jugalah..Ayah selalu kata kalau abang angkat maknanya jadi anak dia juga jadi ayah nak tahu latar belakanglah...

Teringat lagi masa di padang Kolej Sultan Abdul Hamid berlatih sukan dan ayah ngan mak setiap petang akan datang untuk lihat aku training. Kadang-kadang tinggal di asrama sukan tetapi setiap hari ayah ngan mak mesti datang melawat kalau tak aku memang tak akan ada semangat untuk berlatih atau bermain. dan masa nilah aku akan beritahu ayah siapa abang angkat dan ayah selalu pesan abang angkat tu macam abang juga jadi tak boleh jatuh hati atau bercinta...jadi memang aku ingat pesan ayah yang aku tak akan jatuh hati dengan mana-mana lelaki yang telah aku ishtiharkan sebagai abang angkat.



Hubungan kami sangat baik sebab aku memang tak ada abang dan cuma ada seorang kakak. Lagipun aku memang agak beruntung sebab masa sekolah menengah agak glamour sebab wakil sekolah sampai peringkat MSSM jadi kira berbakat jugalah...Acara?....apa lagi .yang sesuai dengan budak tembam macam aku ni... Cakera..lembing..peluru..tapi apa yang penting aku ingat lagi akan pecahkan rekod setiap kali bermain...nombor 1 tu yang penting. Kalau ada abang angkat..biasalah mesti ramailah kakak-kakak kat sekolah kita yang nak baik dengan kita..itu normallah juga..indahnya zaman sekolah dulu...

:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Sayang Shikin
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in