koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (215) suara hatiku (198) nikmat Allah (140) Alhamdulillah (134) cinta....kasih..sayang...hubbyku (127) ilmu (105) belajar (89) CHAPTER HIDUPKU..... (86) memori oh memori (74) Puisi/Sajak/Gurindam (72) kerjayaku (70) cabar minda (68) D'Perantauan (65) nasihat (59) berita (44) keluargaku (43) 1 entri 2 stories (40) kerjayaku...kemahiran (40) Chef Shikin...cooking skill (39) cabar diri... (38) Pergilah bercuti (36) dari seorang sahabatku (35) Mari Melancong (30) Usahawan (29) dugaan..ujian hidup (29) Siapa kau...dihatiku? (26) resepi aku (24) ESQ165 (23) Motivasi diri (22) My Dreams Come True (22) pengalaman (21) sunnah (17) lucu... (16) Travel logku (15) teratak aish (15) tin@teratak aish (13) BUKU (12) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Tazkirah (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Aku Adalah Aku (9) Harilahirku....Shikin Sayang (9) PENTING (8) Best From Northern Series (7) CONTEST D'moontest (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) Terapi (7) berkebun (7) hobi (7) imotivasi.com (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) Datuk Maznah Hamid (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Pengumuman (6) Yuniarko Sukendro (6) cinta....kasihsayang... (6) kemahiran belajar. (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) IABU (5) Joke of the day (5) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) dari blog MITI's (5) lucu (5) Doaku (4) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LEGASI (4) Musibah (4) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) BAHAYA.... (2) CAT WORLD (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Jadilah Diri Sendiri (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) Penulisan (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) my video (2) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) DIY PROJEK (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) NLP (1) PROJEK (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1) kreativiti (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Sunday, August 1, 2010

Salam terakhir...salam yang teristimewa....

Terima kasih yang tidak terhitung Shikin ucapkan buat semua warga IPDA di atas ingatan dan acara yang diaturkan yang tidakmungkin akan padam di hati Shikin.
Shikin mohon ampun dan maaf seandainya selama Shikin di IPDA Shikin terlanjur bicara dan tersalah langkah dalam menyalurkan perkhidmatan Shikin. Shikin sedar Shikin manusia yang lemah dan terlalu banyak b

kelemahan yang mungkin tidak Shikin sedari atau disedari..Shikin mohon maaf terutamanya kepada insan-insan yang tanpa Shikin sedari Shikin telah mengguris perasaan mereka. Seandainya ada yang terkecil hati maafkanlah Shikin kerana tidak terlintas dihati ini untuk mengecilkan hati sesiapa cuma kekadang ketelusan dan kelantangan suara Shikin yang sememangnya dah besar..Kalau ada yang terlebih atau terkurang maafkan Shikin sebab Shikin manusia yang biasa yang tetap melalui saat-saat yang ada naik dan turunnya.

Shikin sangat bersyukur kerana Shikin berpeluang menjadi warga IPDA dan Shikin tahu nilai IPDA di hati Shikin sebenarnya mungkin berbeza dengan sesebahagiannya tapi Shikin yakin saudara- dan sahabat Shikin di IPDA masing-masing mempunyai nilai yang tersendiri terhadap IPDA. Shikin sedar kehadiran Shikin di IPDA mungkin tidak menepati ciri-ciri kaunselor idaman dan Shikin redha 'jodoh dn pertemuan' Shikin dengan IPDA hanyalah empat tahun sahaja. Walaupun hajat hati Shikin nak berpencen di IPDA tapi mungkin Allah menakdirkan sesuatu yang terbaik buat Shikin.


Alhamdulillah sepanjang 18 tahun berkhidmat sebagai pegawai kerajaan Shikin dalam bidang yang bukanlah impian hati Shikin tetapi Allah mengaturkannya dengan perjalanan yang cukup indah...Siapa sangka seorang kanak-kanak yang dulunya nakal dan tak minat menjadi gurru akhirnya berada di Institut Pendidikan Guru.


Shikin menyusun sepuluh jari dan setulus hati memohon ampun dan maaf atas segalanya. Shikin ucapkan terima kasih atas pengalaman yang sangat berharga di mukabumi ini iaitu erti sebuah kasih sayang.....shikin bersyukur shikin dikelilingi insan2 yang sangat penyayang yang selama ini Shikin tak pasti kerana Shikin tak kenal apa ertinya benci dan irihati...Shikin kenal nilai sihat dan nikmat hidup ini selepas Shikin merasa kesakitan...Shikin kenal diri Shikin melalui mata orang lain. Apapun terima kasih Shikin sayang semua isi IPDA dari warganya termasuklah kehidupan disekelilingnya serta keindahan alamnya.


Shikin sayang semua. Salam sayang dari Shikin..

Wassalam


:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Sayang Shikin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in