koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (212) suara hatiku (198) nikmat Allah (140) Alhamdulillah (129) cinta....kasih..sayang...hubbyku (127) ilmu (103) belajar (87) CHAPTER HIDUPKU..... (80) Puisi/Sajak/Gurindam (72) memori oh memori (72) kerjayaku (69) D'Perantauan (65) cabar minda (63) nasihat (58) keluargaku (42) Chef Shikin...cooking skill (39) berita (39) kerjayaku...kemahiran (39) cabar diri... (37) Pergilah bercuti (35) 1 entri 2 stories (34) dari seorang sahabatku (32) Mari Melancong (30) Usahawan (29) dugaan..ujian hidup (29) Siapa kau...dihatiku? (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) My Dreams Come True (21) pengalaman (21) Motivasi diri (19) sunnah (17) lucu... (16) teratak aish (15) Travel logku (13) tin@teratak aish (13) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Tazkirah (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Harilahirku....Shikin Sayang (9) PENTING (8) CONTEST D'moontest (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) Terapi (7) berkebun (7) hobi (7) imotivasi.com (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) kemahiran belajar. (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) Joke of the day (5) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (5) Pengumuman (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) cinta....kasihsayang... (5) dari blog MITI's (5) lucu (5) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LEGASI (4) Musibah (4) Datuk Maznah Hamid (3) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) BUKU (2) CAT WORLD (2) Doaku (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) my video (2) Aku Adalah Aku (1) BAHAYA.... (1) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) IABU (1) Jadilah Diri Sendiri (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) Pekeliling oh pekeliling (1) Penulisan (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Monday, March 14, 2011

Mission menyelamatkan Triplet terakhir...........RICH

9 Mac...triplet's depan pintu lift apparmentku...Rach, Ruch dan Rich.
Rich...sebab dia hitam sepenuhnya dan tidak ada warna lain...semua hitam termasuk lelangitnya.
Semasa tidur Rich hulur tangan dia bila aku nak sentuhnya...............
Nyenyaknya Rich tidur bawah laptop aku..sebab panas
Berjam-jam dia tidur...ini je cara aku nak panaskan selain dari tidur celah ketiak aku...
Untuk elakkan bau yang kuat aku letak aroma gel...
Sambil menaip dan bersembang dengan hubby aku  tengok gelagat dia....comelnye
Akhirnya dia cari  aku juga...sebab panas badan  aku lebih dia selesa
Comelnye Rich tidur dengan nyenyaknya.....
Kesian dia macam manalah orang sanggup buang bayikan...ini bayi kucing pun aku dah tak tahan air mata...doaku dia dapat hidup
Awal pagi tadi sedih sangat..........................
Kenangan aku dengan Rich ...ada rezeki umur panjang aku akan pelihara dia semula selepas dia boleh survive
Cute nye mummy triplet's
Masukkan  Rich dalam bakul nak cari ibu angkat untuk nya supaya dia dapat menyusu...
Perlu dapatkan ibu susuan segera kerana Rich dah mulai lemah kerana mungkin susu formula itu tak sesuai untuknya...
Bakul yang aku isi Rich...semoga ada orang yang ada ibu kucing di rumah
Setelah beberapa orang aku tanya sepanjang jalan nak ke pejabat akhirnya Aida tiba..........
Aida miliki ibu kucing yang baru sebulan melahirkan anak dan masih menyusukan anak-anaknya..Alhamdulillah
Akhirnya Aida sukarela nak bawa Rich pulang untuk ditumpangkan pada ibu kucing di rumahnya....
InsyaAllah...jika umur panjang Rich akan dikembalikan pada aku selepas dia boleh berdikari dan boleh makan frisky dan jilat susu sendiri pakai piring..
 Semoga Allah panjangkan usia Rich dan  ibu tumpang sudi menyusukan Rich..InsyaAllah kalau ada umur panjang kami akan bertemu lagi.....Amin
:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Sayang Shikin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in