Bahan-bahannya;
1 bungkus sphageti..rebus ..tos dan masukkan sedikit minyak zaitun untuk tak bagi melekat..
Bahan kuah:
10 ekor udang harimau ...seorang tiga ekor je..hehehe
5 ekor sotong potong bulat-bulat
3 biji tomato besar ..poyong dadu
2 biji bawang besar..potong dadu
3 ulas bawang putih cincang halus
5 biji cili padi
1/2 cawan tomato puri
1/4 cawan cili sos
1/4 cawantomato sos
1/2 cawan sos sphageti preggo
Garam sekukup rasa
Gula secukup rasa
Serbuk oregano
Serbuk times
Minyak zaiton dan mentega untuk tumis
Cara:
Senang je tumis bawang putih, bawang besar..lepaslayu masukkantomatoo segar..lepas tu masukkan semua sos..dan masukkan air secukupnya..Masukkan sea food tadi dan biar masak..masukkan garam dan gula secukup rasa..siap..
Bahan campuran :Potong dan kukus (KUKUS)
Brokoli
Lobak putih
Daun leak
Taugeh
Lobak merah
Bawang besar
(taburkan sedikit lada hitam dan garam)
Bawang goreng.untuk tabur....
Siap untuk dimakan...nyam-nyam-nyam |
:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Sayang Shikin
No comments:
Post a Comment