koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (212) suara hatiku (198) nikmat Allah (140) Alhamdulillah (129) cinta....kasih..sayang...hubbyku (127) ilmu (103) belajar (87) CHAPTER HIDUPKU..... (80) Puisi/Sajak/Gurindam (72) memori oh memori (72) kerjayaku (69) D'Perantauan (65) cabar minda (63) nasihat (58) keluargaku (42) Chef Shikin...cooking skill (39) berita (39) kerjayaku...kemahiran (39) cabar diri... (37) Pergilah bercuti (35) 1 entri 2 stories (34) dari seorang sahabatku (32) Mari Melancong (30) Usahawan (29) dugaan..ujian hidup (29) Siapa kau...dihatiku? (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) My Dreams Come True (21) pengalaman (21) Motivasi diri (19) sunnah (17) lucu... (16) teratak aish (15) Travel logku (13) tin@teratak aish (13) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Tazkirah (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Harilahirku....Shikin Sayang (9) PENTING (8) CONTEST D'moontest (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) Terapi (7) berkebun (7) hobi (7) imotivasi.com (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) kemahiran belajar. (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) Joke of the day (5) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (5) Pengumuman (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) cinta....kasihsayang... (5) dari blog MITI's (5) lucu (5) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LEGASI (4) Musibah (4) Datuk Maznah Hamid (3) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) BUKU (2) CAT WORLD (2) Doaku (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) my video (2) Aku Adalah Aku (1) BAHAYA.... (1) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) IABU (1) Jadilah Diri Sendiri (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) Pekeliling oh pekeliling (1) Penulisan (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Saturday, December 25, 2010

Believe it or not???????

Muhammad Safiyullah......vs.......lelaki dlm mimpiku masa umur 16 tahun.....
Subahanallah..Allahu Akbar...itu sahaja yang mampu aku katakan...Ya Allah betapa hebatnya ujianMu ini..Hampir 24 tahun yang lalu aku selalu bermimpi menemui seorang manusia yang mana akhirnya aku lukiskan potretnya..aku sangkakan orang itu adalah Abang Tam tapi rupanya dia bukanlah Abang Tam yang sentiasa menghuni didalam hatiku..tetapi dia adalah Muhammad Safiyullah.

Selama ini aku selalu bermimpi menemui seorang manusia yang sangat aku kenali dan dia datang dalam mimpiku berulang kali..tapi aku sangkakan itu hanyalah mimpi...tapi sebentar tadi semasa aku membuka potret lama yang aku lukis yang tersimpan dalam memo ku...... aku membuka gambar insan yang menghuni hatiku kini...iaitu Muhammad Safiyullah @Hunel..bila aku pusing gambar dia dan letakkan dalam mod grafik...subhanallah..itu yang dapat aku katakan..apakah dia sebenarnya lelaki yang Allah tentukan untukku?

Sebelum ini kalau aku tengok gambar Muhammad Safiyullah@ Hunel aku selalu tertanya-tanya di mana aku pernah jumpa dia selama ini..dan aku memang tercari-cari manusia yang selalu dalam mimpi aku..sebab aku selalu ketawakan  potret yang aku lukis sebab mulut macam perempuan...alih alih bila aku tengok muka dia memang ada iras muka perempuan..mesti dia kecil hati kalau aku kata macam tu tapi..dah kenyataan. Ni semua gara-gara aku duk menyimpan barang-barang yang kena banjir hari tu..

Sebenarnya aku masih takut dengan perasaan aku...hanya Allah yang tahu....aku buka album-album lama banyak kenangan yang mengusik jiwa...syukur  album aku hanya dua buah je yang tenggelam dalam air dan Alhamdulillahsemua gambar dengan mak dan ayah terselamat...hanya dua tiga keping saja yang kembang.setiap gambar membawa kenangan yang sangat menyentuh perasaan...nantilah kalau ada masa aku snap balik gambar dan boleh aku selitkan dalam Chapter Hidupku...


:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Sayang Shikin

5 comments:

cik ungu said...

sape safiyullah tu kak

Shikin said...

Muhammed Safiyullah tu insan yg mengisi kekosongann jawatan 'hubby' sekarang..he..he..he..doakan dia bersama akak dunia dan akhirat dan semoga Allah SWT satukan kami dalam hubungan yang diredhai dan berkat.Amin
Gambar tu gambar zaman dia muda..dulu..dulu..sekarang dah dewasa...

Diyana Zulkifli said...

hensem..;)

Shikin said...

Semuanya kenngan cuma..sbab Muhammed Safiyullah hanyalah dalam mimpi sahaja dan InsyaAllah Muhammed Safiyullah bermaksud: Insan terawal dan terakhi pilihan Allah..jadi Allah akan menemukan dia dengan aku yg terawal dan terakhir buat aku...

Shikin said...

RICHARD HUTTER@AHMED BIN MUSTAPHA MARTIN HUTTER@SUSSAN AISHA HUTTER IS MY MUHAMMED SAFIYULLAH NOW..
SINCE 2 MAC 2011.. MY FIANCE.
INSYA ALLAH MY HUBBY AS SOON AS POSSIBLE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in