kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (217) suara hatiku (199) nikmat Allah (141) Alhamdulillah (138) cinta....kasih..sayang...hubbyku (128) ilmu (107) CHAPTER HIDUPKU..... (89) belajar (89) memori oh memori (75) Puisi/Sajak/Gurindam (72) cabar minda (70) kerjayaku (70) D'Perantauan (65) nasihat (59) berita (46) keluargaku (44) 1 entri 2 stories (43) kerjayaku...kemahiran (41) cabar diri... (40) Chef Shikin...cooking skill (39) Pergilah bercuti (37) dari seorang sahabatku (35) Mari Melancong (30) Usahawan (29) dugaan..ujian hidup (29) Siapa kau...dihatiku? (26) Motivasi diri (25) My Dreams Come True (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) pengalaman (22) Aku Adalah Aku (17) sunnah (17) teratak aish (17) Travel logku (16) lucu... (16) BUKU (14) tin@teratak aish (14) Harilahirku....Shikin Sayang (13) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Tazkirah (11) Best From Northern Series (10) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) berkebun (9) hobi (9) Jadilah Diri Sendiri (8) PENTING (8) Terapi (8) CONTEST D'moontest (7) Doaku (7) Pengumuman (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) imotivasi.com (7) kemahiran belajar. (7) lucu (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) Datuk Maznah Hamid (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) Joke of the day (6) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) cinta....kasihsayang... (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) IABU (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) dari blog MITI's (5) Aku Anak Pomen (4) Falsafah...fail sampah (4) Fig Colector (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LABBAIK COUNSELLING AND CONSULTANCY CLINIQUE (4) LEGASI (4) Musibah (4) Penulisan (4) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Majlis Perkahwinan (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) BAHAYA.... (2) CAT WORLD (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) kreativiti (2) my video (2) pohon syurga (2) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) DIY PROJEK (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kartun (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) NLP (1) PROJEK (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Saturday, December 25, 2010

Believe it or not???????

Muhammad Safiyullah......vs.......lelaki dlm mimpiku masa umur 16 tahun.....
Subahanallah..Allahu Akbar...itu sahaja yang mampu aku katakan...Ya Allah betapa hebatnya ujianMu ini..Hampir 24 tahun yang lalu aku selalu bermimpi menemui seorang manusia yang mana akhirnya aku lukiskan potretnya..aku sangkakan orang itu adalah Abang Tam tapi rupanya dia bukanlah Abang Tam yang sentiasa menghuni didalam hatiku..tetapi dia adalah Muhammad Safiyullah.

Selama ini aku selalu bermimpi menemui seorang manusia yang sangat aku kenali dan dia datang dalam mimpiku berulang kali..tapi aku sangkakan itu hanyalah mimpi...tapi sebentar tadi semasa aku membuka potret lama yang aku lukis yang tersimpan dalam memo ku...... aku membuka gambar insan yang menghuni hatiku kini...iaitu Muhammad Safiyullah @Hunel..bila aku pusing gambar dia dan letakkan dalam mod grafik...subhanallah..itu yang dapat aku katakan..apakah dia sebenarnya lelaki yang Allah tentukan untukku?

Sebelum ini kalau aku tengok gambar Muhammad Safiyullah@ Hunel aku selalu tertanya-tanya di mana aku pernah jumpa dia selama ini..dan aku memang tercari-cari manusia yang selalu dalam mimpi aku..sebab aku selalu ketawakan  potret yang aku lukis sebab mulut macam perempuan...alih alih bila aku tengok muka dia memang ada iras muka perempuan..mesti dia kecil hati kalau aku kata macam tu tapi..dah kenyataan. Ni semua gara-gara aku duk menyimpan barang-barang yang kena banjir hari tu..

Sebenarnya aku masih takut dengan perasaan aku...hanya Allah yang tahu....aku buka album-album lama banyak kenangan yang mengusik jiwa...syukur  album aku hanya dua buah je yang tenggelam dalam air dan Alhamdulillahsemua gambar dengan mak dan ayah terselamat...hanya dua tiga keping saja yang kembang.setiap gambar membawa kenangan yang sangat menyentuh perasaan...nantilah kalau ada masa aku snap balik gambar dan boleh aku selitkan dalam Chapter Hidupku...


:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Sayang Shikin
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in