koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (212) suara hatiku (198) nikmat Allah (140) Alhamdulillah (127) cinta....kasih..sayang...hubbyku (127) ilmu (102) belajar (87) CHAPTER HIDUPKU..... (80) Puisi/Sajak/Gurindam (72) memori oh memori (72) kerjayaku (69) D'Perantauan (65) cabar minda (63) nasihat (58) keluargaku (42) Chef Shikin...cooking skill (39) kerjayaku...kemahiran (39) berita (38) cabar diri... (37) Pergilah bercuti (35) 1 entri 2 stories (34) dari seorang sahabatku (32) Mari Melancong (30) dugaan..ujian hidup (29) Usahawan (28) Siapa kau...dihatiku? (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) My Dreams Come True (21) pengalaman (21) Motivasi diri (19) sunnah (17) lucu... (16) teratak aish (15) Travel logku (13) tin@teratak aish (13) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Tazkirah (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Harilahirku....Shikin Sayang (9) PENTING (8) CONTEST D'moontest (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) Terapi (7) berkebun (7) hobi (7) imotivasi.com (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) kemahiran belajar. (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) Joke of the day (5) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (5) Pengumuman (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) cinta....kasihsayang... (5) dari blog MITI's (5) lucu (5) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LEGASI (4) Musibah (4) Datuk Maznah Hamid (3) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) CAT WORLD (2) Doaku (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) my video (2) BAHAYA.... (1) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Thursday, February 17, 2011

Hadiah Hari Lahir.....terima kasih semua....

Best nye...Nutrimetic body care...from Kak Shimah

Jam Crystal selepas hampir 20 tahun tidak pernah memakai  jam tangan akhirnya ...


wow ..mcm hantaranlah pula...dari adik beradikku

tiga helai tudung dari adikku

2 handbeg dariYati..beg  lab top dari Dat


Set perfume dari my own self lah...beli sendiri


Ini yang paling best....enam pasang bajubaru siap sampai  ke Labuan pada 10 Februari..hadiah dari org tertentu...Aishah, KJHEP, AJK Surau (MaalHijrah)
Hadiah  pada diri ini yang paling banyak seumur hidup yang pernah Shikin dapat dan paling istimewa adalah:
AL QURAN DIGITAL  dan Bacaan yassin dan doa selamat dari lebih 300 orang jemaah Surau Malam jumaat 10 Februari 2011. dan doa dari sahabat-sahabat seluruh dunia  yang mencecah ratusan orang....

Alhamdulillah kerana Allah memberi Shikin peluang untuk hidup dan bernyawa selama lebih 40 tahun sekarang dan Shikin bersyukur dengan nikmat yang diberikan ...Allah telah mengurniakan segalanya dalam hidup ini tetapi  Shikin malu pada Allah kerana selalu meminta yang lebih dari apa yang Shikin perolehi..Shikin mengeluh tak kala Shikin diuji..Shikin punyai impian dan terkadang hanyalah angan-angan semata-mata....tapi apa yang pasti Allah tidak pernah meninggalkan Shikin sendirian dalam hidup ini..Syukur dengan nikmat yang Allah kurniakan..Shikin sayang semua keluarga dan sahabat-sahabat Shikin bukan kerana apa yang mereka berikan tetapi  kerana Allah berikan mereka kepada Shikin untuk disayangi dan dikasihi....Alhamdulillah semoga semua yang Shikin Sayang beroleh sayang dari Allah SWT.
Hadiah yang teristimewa adalah hadiah yang kita tidak nampak tapi ianya penuh dengan keikhlasan..walaupun hanyalah secebis doa dan itulah yang paling bermakna walau ia tidaak pernah terungkap dibibir tapi cukup cuma dihati.

Shikin nak pesan buat semua hadiahkanlah dirikita dengan Al Fathah setiap hari kerana kita juga berhak menerimanya selain dari kita hadiahkan pada orang lain..terutama pada Rasululah SAW,para sahabat, datuk nenek keturunan kita, ayah dan ibu, keluarga, guru-guru,paras asahabat , anak murid, jiran-jiran, dan juga muslimin muslimat serta selulurh alam yang taat pada perintahAllah..
Hadiah yang terbaik adalah dari diri kita sendiri....

sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Sayang Shikin

1 comment:

pieyaris said...

banyaknye adiah..best!!tapi ayat yang last yang best..sangat menyentuh hati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in