kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (217) suara hatiku (199) nikmat Allah (141) Alhamdulillah (138) cinta....kasih..sayang...hubbyku (128) ilmu (107) CHAPTER HIDUPKU..... (89) belajar (89) memori oh memori (75) Puisi/Sajak/Gurindam (72) cabar minda (70) kerjayaku (70) D'Perantauan (65) nasihat (59) berita (46) keluargaku (44) 1 entri 2 stories (43) kerjayaku...kemahiran (41) cabar diri... (40) Chef Shikin...cooking skill (39) Pergilah bercuti (37) dari seorang sahabatku (35) Mari Melancong (30) Usahawan (29) dugaan..ujian hidup (29) Siapa kau...dihatiku? (26) Motivasi diri (25) My Dreams Come True (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) pengalaman (22) Aku Adalah Aku (17) sunnah (17) teratak aish (17) Travel logku (16) lucu... (16) BUKU (14) tin@teratak aish (14) Harilahirku....Shikin Sayang (13) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Tazkirah (11) Best From Northern Series (10) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) berkebun (9) hobi (9) Jadilah Diri Sendiri (8) PENTING (8) Terapi (8) CONTEST D'moontest (7) Doaku (7) Pengumuman (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) imotivasi.com (7) kemahiran belajar. (7) lucu (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) Datuk Maznah Hamid (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) Joke of the day (6) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) cinta....kasihsayang... (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) IABU (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) dari blog MITI's (5) Aku Anak Pomen (4) Falsafah...fail sampah (4) Fig Colector (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LABBAIK COUNSELLING AND CONSULTANCY CLINIQUE (4) LEGASI (4) Musibah (4) Penulisan (4) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Majlis Perkahwinan (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) BAHAYA.... (2) CAT WORLD (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) kreativiti (2) my video (2) pohon syurga (2) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) DIY PROJEK (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kartun (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) NLP (1) PROJEK (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Sunday, February 6, 2011

Jatuh Cinta lagi......................mungkin kah masih ada ruang di hati ini???????

Inilah gambar yang shikin letak di blog chatting Muslima.Com
ARE YOU MY HALF?....JUST WANT TO KNOW.HANDS UP!! 
ITULAH HEADER SHIKIN KAT LAMAN CHATING..he..he..he..gelinya ketiakni...
Mungkin semua tertanya-tanya kenapalah Shiki pergi masuk laman chatting..dah tak de kerja ke.Itulah kadang-kadang bila rasa sunyi juga sebab tak de siapa yang nak chat dengan Shikin jadi nak asalnya nak tahu je apa  orang buat di laman chatting ni sebab Shikin memang bukan manusia yang banyak masa untuk chating selamaini..sibuk memanjang sampai takda masa untuk diri sendiri..itulah hikmah nya tercampak ke Labuan ni banyak masa nak sendiri dan lagipun sekarang Shikin dah tak sibuk mengejar duit dan business lagi..buat sementara waktu ni Shikin nak bertapajab bab business ni sebab  bila fikir memang rugi tengah-tengah meletup berhenti.tapi bukan berhenti teruslah..Naanti buat baliklah..
Mungkin Shikin akan pakai semula niqab satu hari nanti sebab dalam hati ini memang dah ada keinginan tu sbb Shikin kata dulu nak tunggu kurus nakpakai tapi tak kurus2 pun. bila nak pakai????
 Berbalik tentang chatting Shikin sebenarnya sangat takut ..kalau buka saja berpusu-pusu masuk nak chating sampai trafic crach..dah lah lain kat Labuan ni macam siput..alih-alih sekali masuk nak sembang sampai 20 orang sekali alamak..pening nak jawab..lepas tu ada pula bila kita tak respon siap agresif marah ddan tulis macam-macam dan sumpah seranah kita..kata pelik-pelik akhirnya BLOCKED!!! dan habis sangat REPORT ABUSE...ha rupanya macam tu orang dok berchating kat sana ye..selalunya Shikin kalau nak chating guna YM ngan MsN dan kekadang FB jadi taklah pening sebab masing-masing sibuk nak tulis kat wall masing-masing je..Ini nama pun laman berchating jadi memang orang berebut-rebutlah nak chating terutama yang STANDARD ID sebab dia orang ni tak leh nak chating dgn yang Standardjugajadi org yang berbaya GOLD dan PLATINUM je yang boleh terima chat dengan dia orang ni..Jadi Shikin pun dah tau strategi kalau setakat STANDARD id dan tak da photo..malas nak layanlah ..sebab dahlah tak kenal..lepastu ramai yang menggatal..kalau Menggatal ,Sabah itu..ALI lainlah..(rindu kat Ali mana lah dia sekarang ye?)....
Ini gambar insan yang sangat Shikin minati..tapi semua orang Malaysia tak kenal sebab dia bukan orang Malaysia pun..that is my Hunel

Jatuh Cinta .....bolehkah orang jatu cinta dengan tengok sekeping gambar saja? Bohonglah sebab kalau fikir logik mana  boleh jatuh cinta senang senang..tapi bila dah masuk laman orang yang seeking cinta tentulah semuanya menanti untuk merebut cinta terutama yang berkenan di hati. Shikin masuk dekat laman ni nak SEND INTEREST pun rasa malas..tapi yang pi gatai masuk tu buat apa? Tapi tak mustahil boleh jatuh cinta...
Itulah nak test market konon..ambik kau Shikin...yang masuk dan hantar proposal semua dari luar negara dan yang best satulah semuanya ayang ada kelayakan dan kalau yang biasa-biasa tu awal-awal lagi tak masuk ...yang kelakar tu bila baca profile macam tak percaya je.sebab semuanya mengiklan diri tapi Shikin dalam profile Shikin tulis:
ugly,poor,fat, large and lovely, lower than average .........but I really love my self because Allah know the best for me......
berat Shikin letak 200kg..ha ambik ko..itupun punyalah ramai yang masuk sebab kata dia orang orang lain semua tulis  yang menarik tentang diri tapi kenapa Shikin tulis sebaliknya..PELIK TAPI BENAR...!!!
Seeking pula Shikin tulis:
Sporty, Sincere, Religious, responsible, Humble, loving ,nice looking on my eye, and sexy .. because he can motivate me to become like him. too..

Jatuh  Cinta lagi....mungkin tapi memang memang susah untuk mengetuk pintu hati Shikin sebab rasanya dah selesa dengan apayang dimiliki sekarang ...yang tak ada cuma cinta seorang insan ..Shikin hanya nak ikut Sunnah Rasulullah kalau nak ditakdirkan mengikut  jejak  Siti Khadija,Siti Aisha, Siti Fatimah, Asma atau Siti Asiah .....Shikin redha dengan segala ketentuan Allah dan kalau boleh Shikin tak nak main kan hati orang..Shikin hanya hendak tahu  kenapa Shikin susah untuk jatuh cinta dan mencabar diri mencari puncanya dan sekarang Shikin dah dapat jawapan walaupun Shikin hanya baru masuk beberapa hari tak sampai dua minggu lagipun...tak kuat iman jangan masuk sini dan apa yang penting kena tahu banyak perangkap samar kat sini SCAM dan penipu besar..berhati hatailah.....

Semuanya ketentuan dan takdir Allah..tapiShikin ada mission Shikin dalam masuk laman chatting ni..berdakwah...nak taucaranya nantilah Shikin kongsi.sebab nak berdakwaah ni tak semstinya kita duk kat masjid je..dalam laman chating pun boleh berdakwah. InsyaAllah semoga Allah memberi jalan yang diredhai untuk Shikin berdakwah dengan jalan Shikin sendiri....Amin



:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Sayang Shikin
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in