koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (212) suara hatiku (198) nikmat Allah (140) Alhamdulillah (127) cinta....kasih..sayang...hubbyku (127) ilmu (102) belajar (87) CHAPTER HIDUPKU..... (80) Puisi/Sajak/Gurindam (72) memori oh memori (72) kerjayaku (69) D'Perantauan (65) cabar minda (63) nasihat (58) keluargaku (42) Chef Shikin...cooking skill (39) kerjayaku...kemahiran (39) berita (38) cabar diri... (37) Pergilah bercuti (35) 1 entri 2 stories (34) dari seorang sahabatku (32) Mari Melancong (30) dugaan..ujian hidup (29) Usahawan (28) Siapa kau...dihatiku? (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) My Dreams Come True (21) pengalaman (21) Motivasi diri (19) sunnah (17) lucu... (16) teratak aish (15) Travel logku (13) tin@teratak aish (13) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Tazkirah (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Harilahirku....Shikin Sayang (9) PENTING (8) CONTEST D'moontest (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) Terapi (7) berkebun (7) hobi (7) imotivasi.com (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) kemahiran belajar. (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) Joke of the day (5) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (5) Pengumuman (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) cinta....kasihsayang... (5) dari blog MITI's (5) lucu (5) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LEGASI (4) Musibah (4) Datuk Maznah Hamid (3) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) CAT WORLD (2) Doaku (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) my video (2) BAHAYA.... (1) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Tuesday, February 1, 2011

Mengisi masa terluang......

Alahai Shikin Sayang apalah yang dibuat selama empat hari bercuti ...aduh rasa boring juga kalau cuti ni tak kemana-mana..melayan fikiran dan menguruskan emosi sendiri..ilmu yang Allah beri pada setiap orang tu akan diuji sebenarnya...sebab tulah  kalau kita bertambah ilmu maka lagi banyaklah ujian yang kita lalui...ilmu kalau tak dimanfaatkan akan menjadi sia-sia.itulah yang aku duk fikir  ..banyak sangatkah ilmu aku dalam kepala nih..Sambil nak mengarang proposal OhD yang tak siap-siap lagi..kalau bab nak tolong orang aku rasa dah berapa prposal aku tolong siapkan ..tapi bila bab proposal sendiri..asyik stuck je..entahlah...mengeluh pula..tak baik-tak baik.
Sambil tu duk terfikir apalah yang Shikin dah buat selama hidup ni..memang mudah bila orang kata  "age just a number!" tapi bila dihitung-hitung apalah yang aku dah buat sampai dah nak mencecah usia genting ni..Syukur Alhamdulillah dengan nikmat dan peluang yang teah Allah kurniakan buat aku selama ini. Alhamdulillah.
 Ha..kalau tengok image kat atas tu memang inilah isu yang tak pernah selesai selama hayat aku..Shikin memang redha dengan saiz Shikin sebab dari kecil memang Shikin kategori besar..tapi bila sebut bab GEMUK..ni yang tak berapa suka sebab rasanya memang berat badan ni memang degil dan yang sebenarnya masalah bukanberat yang degil tapi Shikin ni yang degil ..sebab tak nak pergi excercise..asyik blogwalking je macam mana nak turun berat badan ..memanglah makan kurang sebab asyik dengan blog sampai perut berbunyi..dan bila berbunyi apa lagi..masaklah..
emhhh..selama empat hari ni memang tak ada menu nasi dalam list tapi tetap masak juga..makan sayur dan buah-buah je serta ikan fresh...hai inilah bahananya kalau dah terlebih pandai masak..tu kata Siti Kadijah Al Aisha pada Shikin.. dianilah pembakar semangat Shikin..kalau call je mesti tanya apa Shikin buat untuksepanjang hari..memang berjaya juga turun untuk excersice hari tu..tapi bila nak turun pula hari ini hujan..alahai..macam tau-tau je kau hujan..tak nak bagi aku turun berat badanlah tu..
Tapi Shikin buat je apa yang boleh keluar peluh..mop lantai rumah,, dinding danjuga tingkap..mau juga berpeluh ..lepas tu..letih  tertidurlah pula..tambah balik lemak badan Shikin ni...
Alhamdulillah ada juga kawan yang selalu callShikin walaupun duk jauh di Chicago Illionis USA boleh juga lepas tention...menyahut cabaran bosan Shikin dah daftar dalam satu laman web chatting..MUSLIMA.COM  macam tak percaya je apa yang Shikin buat ni..
punyallah bersusun-susun yang send interest ..hai macam pisang panaslah pula..sampai yakut nak buka sebab ramai sangat yang add..tapi yang kelakarnya tu 95 % bukan dari Malaysia..semua nya dari middle east dan barat..ambikkkkk ko..kan dah sah bukan taste orang Malaysia..nasib lah..nanti kalau ada kesempatan Shikin upload gambar dia orang ..semuanya macam muka yang Shikin paste dekat gambar di entri yang sebelum ni...cari jodoh?????Malaslah nak kata sebab Shikin masih fobia dan semua ni serah pada Allah SWT..Bab jodoh ni Allah je yang tahu..Shikin suka bila boleh sembang dengan mereka sebab banyak jugalah pengalaman..just untuk  mencari pengalaman ..apa orang lain buat kat dalam tu.
nanti Shikin akan buat statistik berapa ramai yang 'Sent Interest'kat Shikin.
Oklah azam untuk bulan Februari ni nak cari ketenangan dan juga nak buat turunke padang..go..go..go..chayuk..mesti turun seminggu tiga kali..boleh..Shikin PASTI BOLEH..SHIKIN BOLEH..SHIKIN BOLEH sebab ada pembakar semangat sekarang...thanks kerana jadi  motivator Shikin..I love you all..My friends
:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Sayang Shikin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in