koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (212) suara hatiku (198) nikmat Allah (140) Alhamdulillah (129) cinta....kasih..sayang...hubbyku (127) ilmu (103) belajar (87) CHAPTER HIDUPKU..... (80) Puisi/Sajak/Gurindam (72) memori oh memori (72) kerjayaku (69) D'Perantauan (65) cabar minda (63) nasihat (58) keluargaku (42) Chef Shikin...cooking skill (39) berita (39) kerjayaku...kemahiran (39) cabar diri... (37) Pergilah bercuti (35) 1 entri 2 stories (34) dari seorang sahabatku (32) Mari Melancong (30) Usahawan (29) dugaan..ujian hidup (29) Siapa kau...dihatiku? (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) My Dreams Come True (21) pengalaman (21) Motivasi diri (19) sunnah (17) lucu... (16) teratak aish (15) Travel logku (13) tin@teratak aish (13) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Tazkirah (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Harilahirku....Shikin Sayang (9) PENTING (8) CONTEST D'moontest (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) Terapi (7) berkebun (7) hobi (7) imotivasi.com (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) kemahiran belajar. (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) Joke of the day (5) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (5) Pengumuman (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) cinta....kasihsayang... (5) dari blog MITI's (5) lucu (5) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LEGASI (4) Musibah (4) Datuk Maznah Hamid (3) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) BUKU (2) CAT WORLD (2) Doaku (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) my video (2) Aku Adalah Aku (1) BAHAYA.... (1) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) IABU (1) Jadilah Diri Sendiri (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) Pekeliling oh pekeliling (1) Penulisan (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Sunday, February 20, 2011

Hari yang penuh ceria...KML

Eh...kenapa gambar bulan penuh aku tangkap jadi camni....
Alhamdulillah seawal jam4.55 pagi aku dah bangun sebelum subuh..hati rasa sangat tenang dan bahagia.Inilah hikmahnya bila dalam hati ada sayang..kasih..cinta..shikin  bersyukur dengan nikmat yang Allah kurniakan dalam hidup ini. Sekali lagi Allah SWT memberi peluang untuk shikin mengenal erti kasih dan sayang sesama insan..
Hari ini dapat laksanakan 10 pusingan dalam line keempat dengan masa 40 minit juga..tapi yang seronoknya dah tak boring sebab ada teman.Linda yang memang dah slim dan ramping..Tapi memang seronok dapat turun waktu pagi ni sebab lebih selesa...tenang ..nyaman..
Perancangan kami lepas ni nak pergi swimming...wah seronoknya dapat pergi swimming semula..inilah yang aku nantikan..dapat kawan yang sekepala minat sukan.

semasa tunggu nak sejukkan badan..tiba-tiba tengok bebudah KML berhimpun dan siap pasang lagu lagi..Lagu Sudirman..Basikal Tua memang rasa seronoksangat..Rupanya hari ini ada program untuk kecerdasan...apalagi aku ngan Linda pun join jelah..
Aerobik 30 minit..mmg bet gaban lah..lama dah gian nak pergi aerobik ..akhirnya tercapai juga..Nidalam perancangan setiap hari elasa dan khamis jam 5.30 petang nak pergi join kat dataran Labuan..bagus-bagus dapat member yang suka bersenaman ni..Motivsi dalaman ni kena kuat jugalah..
Instractor azam dari majlis sukan Labuan..mantap babe..
Kesihatan memang kena jaga sebab sekarang bukan mua lagi macam dulu.Umurpun dah meningkat kalau tak buat alamatnya sampai matipun aku dah tak boleh nakberubah sebab perubahan bukan dari org luar.Perubahan dari hati sendiri..Motivasi dalamdan luaran sama penting.
Apalagi aerobiklah sepuas hati...memang sangat menyeronbokkan....
Apa yang penting sayangi diri sendiri sebelum menyayangi orang lain dan mengharapkan kasih sayang orang lain. sebelum ni bukan tak sayang diri tapi terlalu ikutkan kata hati yang manja nak hilangkan lemak-lemak di badan ni..
Lepas gian....temujanji dgn Azam setiap Selasa dan Khamis 5.30 petang mulai Mac ni.
Hari ini  kumulakan dengan hari yang  ceria kerana aku bersyukur aku telah diberi peluang untuk menikmati kebahagiaan dan nikmat umur sehingga mencecah empat angka..Semoga aku dibero peluang menikmati keindahan hidup bersama insa-insan yang menyayangiku..Semoga aku sentiasa mendapat kasih sayang yang jujur dan ikhlas dari mereka..Syukur ya Allah..Alhamdulillah.
:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Sayang Shikin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in