koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (210) suara hatiku (198) nikmat Allah (140) cinta....kasih..sayang...hubbyku (126) Alhamdulillah (123) ilmu (102) belajar (87) CHAPTER HIDUPKU..... (80) Puisi/Sajak/Gurindam (72) memori oh memori (72) kerjayaku (69) D'Perantauan (65) cabar minda (63) nasihat (58) keluargaku (42) Chef Shikin...cooking skill (39) kerjayaku...kemahiran (39) berita (38) cabar diri... (37) Pergilah bercuti (35) 1 entri 2 stories (33) Mari Melancong (30) dari seorang sahabatku (30) Usahawan (28) dugaan..ujian hidup (27) Siapa kau...dihatiku? (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) My Dreams Come True (21) pengalaman (21) Motivasi diri (19) sunnah (17) lucu... (16) teratak aish (15) Travel logku (13) tin@teratak aish (13) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Harilahirku....Shikin Sayang (9) Tazkirah (9) PENTING (8) CONTEST D'moontest (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) Terapi (7) berkebun (7) hobi (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) imotivasi.com (6) kemahiran belajar. (6) program (6) I AM AGEL (5) IAB (5) Joke of the day (5) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (5) Pengumuman (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) cinta....kasihsayang... (5) dari blog MITI's (5) lucu (5) EID MUBARAK (4) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LEGASI (4) Musibah (4) Datuk Maznah Hamid (3) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) CAT WORLD (2) Doaku (2) FAKTA VS AOTA (2) Hari Rayaku. (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) my video (2) BAHAYA.... (1) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Saturday, April 30, 2011

Picnic oh Picnic....sukanye berpicnic ni...

Seawal pagi  bangun  siapkan jaudah  nak  makan bersama geng-geng  ank  rantau  di Labuan  ni......bukan buat perancangan  yang  perfect  pun...main call-call  je..Shikin  buat  Spring Roll je  dengan  Kacang Goreng Tomyam.. Asalnya  nak  masak  serawa  tapi  bangun  dah  lepas  Subuh...hehhehehe
 Agenda  wajib  adalh  bakar  sate..memang  sedap  dan  mengenyangkan...

 Tiba  saje  di  sana.........sangat  indahs sebab  langit  biru  menenangkan  jiwa  yang  tengah  bergelora. Picnic  yang  paling membahagiakan  adalah  kanak-kanak.
 Ini Mohd Ikhran...lahir pada 4  Januari 2011.. alahai  kalaulah  anak  Shikin  kan  seronok..ada juga yang boleh  temankan  bila  kesunyian..walaupun berjauhan..doakan  Shikin  dapat  triplets..hehehe  senang  tiga  sekali.
 (Amin Ya Rabbalalamin)
 ila ramia-ramai macam hilang sunyi...
 Tahniah Eira  sebab  dah  mengandung  anak  kedua.
 Ini  section  makanan  pagi..sandwich, buah-buahan, kek, puding dll.
 Bapa-bapa ......main orderje   kat  ibu-ibu ye...
 Seronok  bila  ramai-ramai  ni...dapat  bergaul mesra  dan  yang  penting  hilang  rindu  pada  keluarga  dan hubby  yang  tersayang..
 Ha ini  Ikmah...anak uztaz..baru belajar  makan  sendiri..ibu  dia  makan "makan  madu sepah  dibuang.....cerdik  budak  ni..."
 Ha  ini  pula  Mama Azzam...Kak  Zainah.....tabik  kat  mama  ni  rajin  memasak  dan  sedap  pula tu..
 Kat  belakang ni  Section  Lunch..nasi,bihun,  nasi  impit, satey  etc....buat  cara  potluck  jadi  bawa  seorang  sedikit  dan  bila  letak  hai  macam nak  makan 100 orang  memang  sangat  meriah  menunya.
 Kanak-kanak  selepas mandi  dan  mata  dah  merah...haahahaa  baru  lapar  perut.
 Megat Jr  dan Mohd Ikhran  lahir pada  hari yang sama 4 Januari 2011...mcm  kembar...tapi  Shikin nak  tiga stroller sekalilah..TRIPLET's
 Suasana  meriah ketika  makan  bersama.....
 Sempat  sambut  birthday Adik Irra  lagi..Selamat  hari  lahir.
 Kek  sedap  tapi  tak sempat  nnak  makan  sebab  dah  habis...
Ini  tokey  satey....AyahMan..kaki  Bako  tu  Zairul, Ustaz, Masah....hahhaa  kenyang  makan  satey  sebab memang  sedap...lepas  tu  bakar  fishball  dan  sosej  cendawan  keju...alahai sedapppppppppp.
Apa  yang penting  hati ini  terubat  rindu  pada  hubby  dan  keluarga  yang  jauh  di mata..aku sesungguh rindu  semoga  Allah  memudahkan  urusan  kami  semoga  dia  dapat  pulang  bekerja di Malaysia. Doakan  agar segalanya  dipermudahkan...semoga  Allah  memberi  peluang kami  hidup  bersama  seperti  orang  lain  dan membina  keluarga  yang dirahmati  dan diredhai Allah  SWT.  Biarlah  orang  menilai mengikut  rasa  hati  dan  lidah  masing-masing  ..semoga mereka  mendoakan  bahagia  buat  kami  bukan menilai  cara hidup  kami ...kita  manusia  serupa tetapi  tidak  sama..biarlah aku  hidup dengan cara ku  sendiri.....selagi  Allah SWT memberkati.
:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in