kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (217) suara hatiku (199) Alhamdulillah (141) nikmat Allah (141) cinta....kasih..sayang...hubbyku (128) ilmu (107) CHAPTER HIDUPKU..... (91) belajar (89) memori oh memori (75) Puisi/Sajak/Gurindam (72) kerjayaku (71) cabar minda (70) D'Perantauan (65) nasihat (59) berita (47) keluargaku (44) 1 entri 2 stories (43) kerjayaku...kemahiran (41) cabar diri... (40) Chef Shikin...cooking skill (39) Pergilah bercuti (38) dari seorang sahabatku (35) Mari Melancong (30) Usahawan (29) dugaan..ujian hidup (29) Motivasi diri (26) Siapa kau...dihatiku? (26) My Dreams Come True (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) pengalaman (22) Aku Adalah Aku (20) BUKU (17) sunnah (17) teratak aish (17) Travel logku (16) lucu... (16) Harilahirku....Shikin Sayang (14) tin@teratak aish (14) Tazkirah (12) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Best From Northern Series (10) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) Jadilah Diri Sendiri (10) USAHAWATI UTARA. (10) berkebun (9) hobi (9) PENTING (8) Terapi (8) CONTEST D'moontest (7) Doaku (7) Pengumuman (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) imotivasi.com (7) kemahiran belajar. (7) lucu (7) santapan telinga (7) Aku Anak Pomen (6) DOA TERAKHIR 39 (6) Datuk Maznah Hamid (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) Joke of the day (6) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) cinta....kasihsayang... (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) IABU (5) Penulisan (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) dari blog MITI's (5) Falsafah...fail sampah (4) Fig Colector (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LABBAIK COUNSELLING AND CONSULTANCY CLINIQUE (4) LEGASI (4) Musibah (4) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Majlis Perkahwinan (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) BAHAYA.... (2) Bookreview (2) CAT WORLD (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) kreativiti (2) my video (2) pohon syurga (2) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) DIY PROJEK (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) Kartun (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) NLP (1) PROJEK (1) Pekeliling oh pekeliling (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Friday, April 29, 2011

ROTI GORENG BONDA SAYANG

Resepi  ini  simple  je..tapimemang  sedaplah..bukan pakai roti  yang  tak habis  tau...
Bahan:
Roti  4  keping(potong  dan  goreng  bagi  rangup tanpa minyak)
Bahan tumis:
Selalunya Shikin buat banyak  dan simpan  bahan tumis  ini untuk  dua atau  tiga kali  masak dan  bila  nak  masak  cedok  dan  tambah lagi  perisa (garam  gulalah)
3  ulas  bawang  putih
5 ulas  bawang  merah
5 sudu  cili kisar
5 sudu cili sos
3 sudu sos tomato
3 sudu sos tiram
(tumis  macam  biasa)
Bila masak keluarkan  sos  separuh (boleh simpanlah:tp  kalau  nak  letak  semua pun  tak  pe  ikut  tekak  sendiri)
Masukkan  sos tomato spagheti (shikin pakai prego)  2  sudu
1  batang saleri (potong)
Kubis
2  sudu kismis  (shikin  masak  memang pakai kismis  sebab  sedap)
Ayam  cincang @udang

Serbuk  rosemary
Serbuk oregano
(sbb  bau  dia  sedap)
Bila  dah siap  masuk  dan  rasa garam  gula.
Last  baru  masukkan  roti  yang  dah rangup  sedikit  tadi  dan  gaul  rata  bagi kena  semua sos dan dia  akan  lembut sedikit  tapi  sedap....
Cubalah...sedap..dan  senang.  Gambar  dengan Rahmah budak  Limbang student akhir..Semoga  berjaya mendapat  tempat  dan pilihan  matapelajaran  yang terbaik  di universiti..
ok....nanti  kalau  Shikin  masak  yang Shikin  rasa  sedap  Shikin  kongsi...bukan  masak selalu  sedap sangat  kadang2 rasa  masak  tak  masuk tekak juga...akhirnya  tak  makan  pun.hehehehehehe 

:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Shikin berkongsi bukan untuk dinilai atau dikeji...ikhlas luahan hati Sayang Shikin
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in