koleksi peribadi dikongsi bersama insan2 disayangi

kalau dah rajin menulis:

cinta....kasih..sayang... (212) suara hatiku (198) nikmat Allah (140) Alhamdulillah (129) cinta....kasih..sayang...hubbyku (127) ilmu (103) belajar (87) CHAPTER HIDUPKU..... (80) Puisi/Sajak/Gurindam (72) memori oh memori (72) kerjayaku (69) D'Perantauan (65) cabar minda (63) nasihat (58) keluargaku (42) Chef Shikin...cooking skill (39) berita (39) kerjayaku...kemahiran (39) cabar diri... (37) Pergilah bercuti (35) 1 entri 2 stories (34) dari seorang sahabatku (32) Mari Melancong (30) Usahawan (29) dugaan..ujian hidup (29) Siapa kau...dihatiku? (24) resepi aku (24) ESQ165 (23) My Dreams Come True (21) pengalaman (21) Motivasi diri (19) sunnah (17) lucu... (16) teratak aish (15) Travel logku (13) tin@teratak aish (13) art theraphy (12) HOMEMADE SOAP (11) Premium Beautiful (11) Tazkirah (11) ESTIMAR HOMEMADE AURA SOAP (10) USAHAWATI UTARA. (10) Harilahirku....Shikin Sayang (9) PENTING (8) CONTEST D'moontest (7) Projek Senyum (7) Telekung JC Siah Eksklusif (7) Terapi (7) berkebun (7) hobi (7) imotivasi.com (7) santapan telinga (7) DOA TERAKHIR 39 (6) GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG (6) PETUA TO' NENEK (6) Yuniarko Sukendro (6) kemahiran belajar. (6) program (6) EID MUBARAK (5) I AM AGEL (5) IAB (5) Joke of the day (5) PERNIAGAAN PALING MENGUNTUNGKAN (5) Pengumuman (5) Siapa pakai Premium Beautiful ?? (5) UCAPAN (5) cinta....kasihsayang... (5) dari blog MITI's (5) lucu (5) Falsafah...fail sampah (4) Giveaway Blogger's (4) IKLAN (4) Istikharahku (4) LEGASI (4) Musibah (4) Datuk Maznah Hamid (3) Fig Colector (3) HANDMADE. (3) Hari Rayaku. (3) KENDURI KAHWIN (3) MIKE DAVID (3) MUEZAH (3) Mutiara kata.... (3) TNPOD8581 (3) Testimoni (3) anak dagang di perantauan (3) BUKU (2) CAT WORLD (2) Doaku (2) FAKTA VS AOTA (2) I luv ISLAM (2) INDAHNYA NEGERIKU KEDAH DARULAMAN (2) Majlis Perkahwinan (2) PROJEK SUCCESS CORNER SMKAM (2) SSFG (2) SUNNAH'S FASHION GLAM (2) Tinteratakaish (2) Video ku (2) my video (2) Aku Adalah Aku (1) BAHAYA.... (1) Ben Ashaari ...otai blogger (1) DAO (1) Dr Azizan Osman (1) FOLLOWER BERTUAH (1) HADIS (1) HARI GURU (1) I (1) IABU (1) Jadilah Diri Sendiri (1) Kedah Negeriku (1) MAS (1) Pekeliling oh pekeliling (1) Penulisan (1) REMPAH SERBAGUNA MAK TEH BATU 10 (1) SEKOLAH MENENGAH TUN SYARIFAH RODZIAH (1) SELAMAT HARI GURU (1) T (1) UB (1) al (1) pohon syurga (1)
Semoga Bahagia Selalu,Sihat dan Kaya. Ameen ya Rabbal Alameen.Sayang Shikin ....

Tuesday, January 18, 2011

Terubat hati yang rindu..........

Hari ini rasa syukur sangat sebab sekurang-kurangnya terubat juga rindu kepada kampung halaman..itulah adat anak dagang diperantauan ...sering terasa rindu dan kesunyian kadang-kadang membuatkan kita terasa ingin pulang segera...Tapi hari ini dan semalam rasa rindu tu terubat juga sebab rombongan dari Kolej Matrikulasi Kedah datang melawat ke Kolej Matrikulasi Labuan..
Pada mulanya rasa tak mampu nak melayan sebab dalam keadaan yang tidak berapa mengizinkan kerana keadaan kesihatan sewaktu ini sangat lemah sebab masalah tangan yang terseliuh tu masih belum sembuh ditambah dengan demam, dan sakit gigi pula...hai ada-ada sajalah..dan dalam masa yang sama terusik emosi dek kerana panggilan tag di face book oleh insan yg kita dah lama lupakan dan tiba-tiba emosi terganggu sangat....
Tapi biasalah bila orang tengok muka aku ni memang orang napak happy saja sebab dalam air mata pun masih boleh senyum ...sebab aku ni bukanlah jutawan yang banyak duit nak bersedekah macam Tan Sri Sheikh Bukhari tu..jadi Jutawan Senyum pun dah oklah..tak pe..janji dapat meraikan tetamu dengan wajah yang tersenyum dan hati yang ikhlas...
Dalam entry ni saja letak gamabr-gamabr yang ditangkap di Tmn Burung sebab aku hanya duduk dekat taman permainan ni saja sambil tunggu dia orang melawat sekita..tapi ikut jugalah..dalam erti kata sebenarnya meneman kan..sambil-sambil tu bersembang dan bercerita tentang kisah di Kedah..biasalah pelajar KMK walaupun baru jumpa cepat mesra sebab orang senegeri dan memang kalau jumpa tu ada sajalah cerita nak dibuka...
sambil tunggu dia orng melawat Cemney, Taman Burung, Merin Muzium dan Ujana Kewangan...aku hanya tunggu samabil tangkap gambar sendiri...alahai shikin sayang......
Lepas gian naik buaian .....sebab masa kecik-kecik dulu pantang jumpa buai memang  seronok gilerlah...masa tu kalau naik buai sampai buai yang paling atas...macam nak terpelanting..tapi sekarang hayun sikit pun dah jadi gayat..takut putus..malu chek!
Ingatkan aku sorang je teringin rupanya PEK Pn Amylia ni pun gian ...lama tak naik....
Semalam kami bawa tetamu makan di Terumbu Warisan...bersebelahan Anjung Ketam..tempat populor di Labuan..walaupun jauh ke tepi laut dari jalan raya besar ia tetap menjadi sambutan siapa saja yang datang berkunjung ke Labuan..macam di kata di Labuan ni makanan laut memang kelas dan berbaloi sebab harga nya boleh tahan tak semahal di semenanjung..
Azlina dan Norlis  pegawai Kaunseling atau rakan sejawatan dari  KMK yang datang..seorang lagi tak datang sbb menginap di KK ..mabuk mengandung dan seorang lagi anak sakit...jadi mereka jelah yang datang dan bersama pensyarah beberapa orang lagi..
Para pelajar macam biasalah ...memang enjoy..semuanya ditaja oleh Kolej matrikulasi  bukan duit kerjaan tapi duit sponsor.
Buai Laju-laju sampai pokok sena,
Apa dalam baju sekuntum bunga cina,
Buai laju-laju sampai cucur atap ,
belum tumbuh gigi sudah pandai baca kita.......
:)sayangi diri anda...salam sayang..sayang selalu....Sayang Shikin

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.

Ya Allah ...makhbulkanlah impianku.
Ya Allah Kurniakanlah kerinduan untuk bertemu dengan Mu dan kenikmatan memandang wajahMU. Pandanglah aku hambaMu yang hina ini. Ya ArhamarrRohim.Amin Ya Robbal Alamin..in